Rakott zöldbab 2. recept
Kalóriaszegény
310 kcal
80 dkg zöldbab
30 dkg darált csirkemell
8 dkg rizs
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
bors
só
ételízesítő
fűszerpaprika
2 dl 12%-os tejföl
A Rakott zöldbab 2. elkészítési módja:
A zöldbabot az ételízesítős vízben főzzük, majd leszűrjük, és kihűtjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Teflon edényben pörköltet készítünk a darált húsból, hagyma, fokhagyma, bors, só, fűszerpaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet öntünk rá. Közben megpároljuk a rizst. Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára tesszük a zöldbab felét, rá a párolt rizst, erre a darált húsból készült pörköltet, majd újra zöldbab következik. A tetejére tejfölt öntünk, és 50-60 percig közepes lángon sütjük.
A recept Szalayné Kónya Zsuzsa: Kóstoló - Fogyókúra 1200 kalóriával c. szakácskönyvéből származik.
(4 adag)(1 adag = 310 kcal)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: hidewatch, 2010. okt. 3. 14:05
A rakott zöldbab 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.