"Bodzalimonádé" szörp - frissítő, citromos bodzaszörp recept


4 liter víz
4 kg cukor
kb. 40 bodzavirág (lehet több is)
10 dkg citromsav
3-4 kávéskanál borkősav
3 citrom
A "Bodzalimonádé" szörp - frissítő, citromos bodzaszörp elkészítési módja:
A 4 liter vízben a 4 kg cukrot fel kell oldani (lehet meleg víz is, hogy könnyebben feloldódjon), ebbe kell beletenni a virágokat, 100 g citromsavat, 3 citrom levét, és a kinyomott citromhéjakat, valamit kb. 3-4 kávéskanál borkősavat. Ezt lefedve állni hagyjuk kb. 3 napig, közben eleinte gyakrabban, később napi egyszer megkeverjük. 3 nap után konyharuhán, vagy aprólyukú szűrőn leszűrjük, és üvegekbe töltjük. Voilá :)
Ha valaki kevésbé szereti citromosan, akkor citromsav helyett használhat nátrium-benzoátot is, így egy édesebb ízű szörp lesz a végeredmény.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: hidewatch, 2009. máj. 25. 11:43
A "bodzalimonádé" szörp - frissítő, citromos bodzaszörp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.