Tartós bodzavirág szörp recept

5 liter viz
3o- 35 db bodzavirág
4-5 szelet cirtomkarika
1o dkg citromsav/gyógyszertári/
3,5 kgr cukor
1 mokkáskanál kénpor
1 kávéskanál szalicil
A Tartós bodzavirág szörp elkészítési módja:
Lecsipkedjük a virágot a szárárol és ráöntjük a a vizet,beletesszük a citromsavat,a citromkarikákat és a szalicilt. két napig állni hagyjuk többször megkeverjük. Leszürjük,felforraljuk majd beletesszük a cukrot. kb.negyed óráig forraljuk majd ha kihült akkor kerül bele a kénpor,majd üvegekbe rakjuk és eltesszük nem romlik meg .
Érett bodzavirágra van szükségünk,ovatosan csokronként
mossuk meg a virágot mielött még lecsipegetnénk
hogy a virágpor bent maradjon.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: yrisz, 2009. dec. 20. 16:23
A tartós bodzavirág szörp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.