Eperszörp, málnaszörp, ribizkeszörp hidegen. recept
Az Eperszörp, málnaszörp, ribizkeszörp hidegen. hozzávalói:1 kgr eper
2 dl viz
2dkg citromsav/gyógyszertári/
cokor
szalicil kevés /gyógyszertári/
Az Eperszörp, málnaszörp, ribizkeszörp hidegen. elkészítési módja:
Az eperre megtisztitás után , beletesszük a vizet acitromsavat és a szalicilt.Egynapig állni hagyjuk. Majd az egész szemeket lemerjük a lét levesszürön átcsorgatjuk és ahány liter a lé annyiszor 60-80 dk cukrot rakunk bele.Ha a cukor elolvad dunctos üvegbe őntjük tetejére késhegynyi szalicilt szorunk majd ruhával letakarjuk,majd pár nap mulva csavaros tetővel lezárjuk nemromlik meg bármeddig eláll.Probáld ki nem bánod meg.
minden lédus gyümölcsöt lehet hidegen eltenni.Megmosni 1 kg hoz 2- 3.5 dl vizet 2 dkg citromsavat , szalicilt tenni bele egy nap állni hagyni,a gyümölcsöt lemerni, átszürni először nagyobb lyuku szürővel majd levesszürön, átcsorgatni.Ahány liter a lé annyiszor 70-80 dkg cukrot tegyél bele.Ne törd és ne mixerezd a gyümölcsöt mert a citromsav kiemeli a levét és szép tiszta lesz. A fennmaradó gyümölcsöt ha magos paszirozd át tegyél bele dzsemfix befőzőt a tasak utasitása szerinti mennyiséget és forrald fel,a cukrot izlés szerint tegyél bele,ujra forrás után pár perc és kész finom lekvárt készithetsz.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: yrisz, 2011. jún. 7. 11:25
Az eperszörp, málnaszörp, ribizkeszörp hidegen. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.