Kávés ír krémlikőr recept
A Kávés ír krémlikőr hozzávalói:2,5 dl tejszín
3 tojás sárgája
7 dkg kristálycukor
12 dkg fehér csokoládé
1,5 dl ír krémlikőr (Baileys)
A Kávés ír krémlikőr elkészítési módja:
A tojás sárgáját a cukor harmadával habosra kikeverjük. A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sziruppá főzzük. A szirupot hozzákeverjük a habos tojássárgájához, és kihűlésig keverjük. A fehér csokoládét felmelegítjük, majd 1 kanállal teszünk bele a tojásos alapból. Mikor ezzel fellazítottuk, apránként hozzáadjuk az egészet. A habbá vert tejszínt is a csokoládékrémhez keverjük, végül belecsorgatjuk a krémlikőrt. A cukrot összekeverjük a zselatinnal, majd a forrásban lévő kávéhoz keverjük. Felforraljuk, és kéz-melegre visszahűtjük. Rétegenként poharakba töltjük, az egyes rétegeket hagyjuk dermedni.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 15. 09:54
A kávés ír krémlikőr elkészítési módja és hozzávalói.