Kókuszos őszibarack recept
A Kókuszos őszibarack hozzávalói:8 nagy őszibarack,
2 dl tejszín,
15 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 kávéskanál fahéj,
5 dkg vaj,
5 dkg kókuszreszelék,
madártej vagy Irish cream fagylalt
A Kókuszos őszibarack elkészítési módja:
Az őszibarackokat megmossuk, félbevágjuk, a magjukat kiszedjük. A tejszínt kis tálkába öntjük, egy másikban összekeverjük a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. A fél őszibarackokat tejszínbe mártjuk, majd fahéjas cukorban megforgatjuk, a gyümölcsdarabokat a grill forró rostélyára fektetjük, és addig grillezzük mindkét oldalukat, amíg megpirulnak. Az elkészült gyümölcsdarabokat levesszük a grillrácsról, megforgatjuk kókuszreszelékben, majd tányérra sorakoztatjuk őket. Fagylaltkanál segítségével tegyünk mindegyik adag mellé 2-2 gombóc madártejet vagy Irish cream fagylaltot. Ha szeretjük az édességet, még tejszínhabot is tehetünk a gyümölcsök tetejére. A grillezett őszibarack hidegen-melegen egyaránt nagyon finom.
Hasonló módon grillezhetünk banánt, ananászt, almát vagy bármilyen magvas gyümölcsöt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 12. 09:43
A kókuszos őszibarack elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.