Őszibarackos trifle recept
30 perc
Az Őszibarackos trifle hozzávalói:
25 dkg piskótatészta (készen vásárolva egyszerűbb)
5 dkg cukrozott mandula
3 evőkanál konyak
1,5 dl sherry
25 dkg őszibarack szeletelve
0,5 l tejszín
1 evőkanál porcukor (édesszájúak tehetnek kettőt:)
1 csomag vaníliás cukor
Az Őszibarackos trifle elkészítési módja:
A piskótát felvágom kockákra és elhelyezem egy sima falú tálban. Egyenletesen megszórom a cukrozott mandulával (2 evőkanálnyit jó félretenni a díszítéshez). A piskótát bőségesen, de szintén egyenletesen meglocsolom a konyakkal és a sherryvel. Ha gyermekek is esznek majd belőle, az alkohol helyett lehet narancslevet vagy más gyümölcslevet használni! Az őszibarack szeletekkel beborítom a piskótát, majd a cukrozott és vaníliás cukorral is ízesített tejszínt kemény habbá verem, mellyel bevonom a barackos-mandulás-konyakos piskótát. Ezt pedig megszóróm a maradék cukrozott mandulával.
Egy órára a hűtőbe téve érnek jól össze az ízek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 6a3eea43f2, 2008. febr. 16. 10:59
Az Őszibarackos trifle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.