Bodza Szörpike recept


6l víz
4kg cukor
20-25db bodzavirág
10dkg citromsav
5 citrom
egy teáskanál NA-benzoát.
A Bodza Szörpike elkészítési módja:
Amíg a víz felforr, megmosom a bodzavirágot, miután megmostam rákarikázom az 5db citromot, rászóróm a citromsavat és a Na-benzoátot. Közben felforr a víz amibe én már előzőleg beleöntöttem a cukrot és együtt forrtak fel. Szóval felforrt a cukros víz picit várok vele (5-10 percet) majd ráöntöm a bodza virágra. Lefedem és 5 napig érlelem. ( minden nap bele kell keverni) Öt nap után leszűrjük, üvegekbe tesszük és én személy szerint hűtőben tárolom. De ha nincs hűtőbe rakva sem mehet tönkre,mert benne van a Na-benzoát.
Sok sikert kívánok hozzá :)
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Reza25, 2011. jún. 4. 16:56
A bodza szörpike elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.