Bodza szörp 2. recept
A Bodza szörp 2. hozzávalói:Cukor:4kg.,
Víz:2liter,
Borkősav:5dkg.,
Citrom:3db.,
Bodzavirág:20-25db.,
Szalicil:1 mokkáskanál.
A Bodza szörp 2. elkészítési módja:
1kg.cukrot megpirítani,felengedni 1 liter vízzel,felforralni. Ha elolvadt a piritott cukor,akkor hozzáadni 1 liter vizet,+ 3kg.cukrot.Felforralni. Ha kihűlt belekeverni a bórkősavat,a citromot belekarikázni,beletenni a megmosott bodzavirágot,és beleszórni a szalicilt. 4-5 nap állás után,üvegekbe tölteni.
Ásványvízzel vagy szódával hígitva fogyasztani.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: aecbd3eec7, 2008. máj. 5. 10:26
A bodza szörp 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.