Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Oroszkrémtorta Zsuzsi módra recept

Oroszkrémtorta Zsuzsi módra recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Oroszkrémtorta Zsuzsi módra hozzávalói:
Piskóta: 8 tojás
8 evőkanál p.cukor
8 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
Krém: 1 cs. vanilíás pudingpor
4dl tej
4 evőkanál cukor
1 csom. van. cuk.
fél dl rum(aroma is lehet)
10dkg mazsola
1 csomag zselatin
4dl tejszín
2 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló


Az Oroszkrémtorta Zsuzsi módra elkészítési módja:
Először 8 tojásból piskótát sütünk. A krémhez: 1 csomag vanilíás pudingport, 4dl tejjel és 4 evőkanál cukorral pudingot készítünk. ( Aki édesebben szereti az tehet bele több cukrot, meg kell kóstolni!)Míg a puding készül a mazsolát én személy szerint beleszoktam áztatni a rumba, szerintem így sokkal jobb az íze :) No és ha elkészült a puding akkor hozzáadjuk a vanilíás cukrot és az áztatott mazsolát, kicsit szoktam várni amíg hűl egy picit a puding és utánna öntöm hozzá a mazsolát, mivel nem egyforma a hőmérséklet nehogy kicsapodjon. Utánna 1 csomag zselatint 1 dl vízzel elkészítünk. Majd 4dl tejszínt 2 evőkanál porcukorral habosra verünk és hozzákeverjük a habfixálót.Ha kihült a zselatin belekeverjük a tejszínhabba és óvatosan hozzákeverjük a pudingos krémet is. A piskótát 3 felé elvágjuk megtöltjük a krémmel és végén díszitjük ízlés szerint.

Én mindig 5dl-es tejszín veszek, a recepthez viszont csak 4dl kell, ezért a maradék 1dl tejszínt kevés porcukorral és kevéske kakaóporral habosra verem és szuper a diszítéshez szerintem. Ezzel szoktam ráírni, hogy Boldog Születésnapot és a torta oldalát szoktam még vele dísziteni.

Sok sikert kívánok hozzá!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az oroszkrémtorta zsuzsi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook