Pehelykönnyü forgácsfánk recept
A Pehelykönnyü forgácsfánk hozzávalói:1/2 kgr liszt
1 tojás
csipetnyi só
fél cs sütőpor
1 vaniliás cukor
reszelt citrom vagy narancshéj
porcukor izlés szerint
kevés tejföl vagy tej
olaj a sütéshez
zsiradék nem kell bele
A Pehelykönnyü forgácsfánk elkészítési módja:
összegyurjuk ,kisodorjuk kb fél centi vastagra,derejemetélővel vagy késsel tenyérnyi darabokra vagdaljuk és a közepét két helyen bevágjuk,egy kis pihenés után picit megnyujtjuk és az olajban kisütjük.vaniliás porcukorral meghintjük,hólyagos és könnyü,gusztusos és finom lesz,savanykás lekvárral vagy főzött csokipudinggal tálaljuk.Gyorsan elkészül.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: yrisz, 2012. febr. 13. 10:21
A pehelykönnyü forgácsfánk elkészítési módja és hozzávalói.