Padlizsános spagetti recept
A Padlizsános spagetti hozzávalói:1 közepes fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1/2 padlizsán (közepes nagyságú)
3 ek sűrített paradicsom
só, őrölt bors
A Padlizsános spagetti elkészítési módja:
Vöröshagymát apró kockákra vágom, és kis lángon, kevéske olajon párolom. Mikor félig kész, hozzáadom a szintén apró kockákra vágott, vagy reszelt fokhagymát, és együtt készre dinsztelem. Majd hozzáadom a felkockázott padlizsánt is, és pár percig azt is párolom a hagymával. Ezután rákanalazom a sűrített paradicsomot, sózom, borsozom, kis vízzel felhúzom (annyival, h ne legyen nagyon híg), és összerottyantom. A kifőtt spagetti tésztára halmozom, ízlés szerint megszórom sajttal, és kész.
Ez a mennyiség kb. 2 adagnyi. Én 90 napos diéta Ch napjára készítettem, és nagyon fincsi lett.
Aki szereti a csípőset, tehet bele őrölt csilit is.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: c1e9612cd3, 2012. febr. 9. 13:51
A padlizsános spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.