Tejszínes-gombás szósz recept


1 fej vöröshagyma
kb. 3/4 kg csiperke gomba
1 nagyobb doboz főzőtejszín
só
fehérbors
A Tejszínes-gombás szósz elkészítési módja:
A vöröshagymát nem kockázom, hanem apró lyukú sajtreszelőn reszelem le a lábasba, és kevés oliva olajon megdinsztelem. Ezután rádobom a megtisztított, felaprított gombát, kicsit megsózom, és alaposan átpárolom fedő alatt. Ha a gomba megpuhult, felöntöm a főzőtejszínnel, sózom, ízlés szerint adok hozzá fehérborsot, és összefőzöm. Ha túl híg tejszínt sikerül vennem, akkor kevés liszttel megszórom a szószom tetejét, és azzal is összefőzöm, hogy kicsit sűrűbb legyen. Ha kész, kifőzött tésztára kanalazom, megszórom reszelt parmezánnal, és kész.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: c1e9612cd3, 2010. jan. 30. 08:13
A tejszínes-gombás szósz elkészítési módja és hozzávalói.