Ananászos kukorica saláta recept
Az Ananászos kukorica saláta hozzávalói:4 doboz kukorica konzerv
1 átlagos méretű ananász (még véletlenül sem konzerv!!!)
1 csomag újhagyma (kb. 5-6 szál)
majonéz (ekkora menyniséghez, és 1 flakonnyit szoktamtenni, de ez ízlés kérdése)
tejföl
só
bors
kevés mustár
kevés friss citromlé
kis cukor
Az Ananászos kukorica saláta elkészítési módja:
A konzerv kukoricának leöntöm a levét, és mehet a tálba, amiben készítem a salit. Az ananászt megpucolom, és akkora cikkekre darabolom, amekkorára a konzervekben is van, a középső fás részt is kivágom a cikkekből. Így az ananász is mehet a kukoricához. Az újhagymát is megtisztítom, a zöldjéből csak akkora részt vágok le, amekkorát nagyon muszáj, és kb. 1/2 cm vastag karikákra szelem, majd ezt is hozzáadom az ananászhoz, és a kukoricához. A majonézből és a tejfölből tartárt csinálok, és ahhoz adom a többi fent említett fűszert. Mindenből ízlés szerint teszek. Majd jól elkeverem a kukorica-ananász-újhagyma keverékkel, és minimum pár órára lefedve hűtőbe teszem, h összeérjen.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: c1e9612cd3, 2010. nov. 22. 02:56
Az ananászos kukorica saláta elkészítési módja és hozzávalói.