Krémes gyümölcssaláta1 recept

Négy nyári alma
Négy oszibarack
Tíz dekagramm eper
Négy szelet konzerv-ananász
Két evokanálnyi mandula
Két pohár víz
Három evokanál cukor
Két evokanál kukoricaliszt
A Krémes gyümölcssaláta1 elkészítési módja:
az almát kimagozzuk, szeletbe vágjuk, ugyanúgy az oszibarackot is. Az epreket félbe szeljük. Természetesen a saláta télen is elkészíthető, ilyenkor konzervet használunk, vagy más, télen kapható gyümölcsöket, almát, körtét, banánt. A mandulát durvára daráljuk. A gyümölcsöket tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Főzés: a kukoricalisztet kevés vízben föloldjuk, belekeverjük a mandulát, cukrot, majd az egész vizet. Tíz percig kis lángon főzzük. Hagyjuk kihülni, közben meg-megkeverve, nehogy bőr képzodjön rajta. Ha kihult, ráöntjük a salátára.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 17. 07:13
A krémes gyümölcssaláta1 elkészítési módja és hozzávalói.