Mézes bodzaszörp recept
A Mézes bodzaszörp hozzávalói:6 tányér bodzavirág (szakszerűen: bogernyő)
80 dkg méz
7 dl víz
1 citrom
2 citrom leve
A Mézes bodzaszörp elkészítési módja:
A mézet a citromlével elkeverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne. Ezután beletesszük a bodzavirágokat és a karikára vágott citromot. Egy órán keresztül a konyhában pihentetjük, néha megkeverjük majd hűtőbe tesszük. Pohárba töltve 1:8-10 arányban, szódával vagy vízzel hígítva kínáljuk. Aki savanykásabban szereti, az csavarhat még a poharába citromlevet.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. máj. 22. 19:19
A mézes bodzaszörp elkészítési módja és hozzávalói.