Bodzaszörp sűritmény recept

20-30 db bodzavirág
1 kg cukor és 1 liter viz sziruppá főzve
3-5 db citrom vékonyra szelve
2 ek citromsav
1 kk szalicil
A virágok vastag szárait ne tegyük bele a szörpbe, mert rossz az ízük. A virágokat nem szabad megmosni!
A Bodzaszörp sűritmény elkészítési módja:
A sziruphoz adjuk a többi hozzávalót, gyakori kevergetés mellett 4-5 napig állni hagyjuk. Le kell fedni. Ezután sűrű szitán /vagy uj pelenkán/ átszűrjük, palackozzuk. Fogyasztható néhány hét után. A leszűrt maradékból a citromkarikákat érdemes kimenteni, mert nagyon finomak.
Különösen jók a citromkarikák, ha a szirup készitésekor néhány percig főzzük őket együtt a cukorral.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: julcsi6, 2009. máj. 7. 21:06
A bodzaszörp sűritmény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.