Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Bodzaszörp sűritmény recept

Bodzaszörp sűritmény recept

A Bodzaszörp sűritmény hozzávalói:
20-30 db bodzavirág
1 kg cukor és 1 liter viz sziruppá főzve
3-5 db citrom vékonyra szelve
2 ek citromsav
1 kk szalicil
A virágok vastag szárait ne tegyük bele a szörpbe, mert rossz az ízük. A virágokat nem szabad megmosni!


A Bodzaszörp sűritmény elkészítési módja:
A sziruphoz adjuk a többi hozzávalót, gyakori kevergetés mellett 4-5 napig állni hagyjuk. Le kell fedni. Ezután sűrű szitán /vagy uj pelenkán/ átszűrjük, palackozzuk. Fogyasztható néhány hét után. A leszűrt maradékból a citromkarikákat érdemes kimenteni, mert nagyon finomak.

Különösen jók a citromkarikák, ha a szirup készitésekor néhány percig főzzük őket együtt a cukorral.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A bodzaszörp sűritmény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook