Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Bodzás frissítő recept

Bodzás frissítő recept

Elkészítési idő 2 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Bodzás frissítő hozzávalói:
3 dkg borkősav (gyógyszertárban kapható)
1,5 kg kristálycukor
1 nagyobb, lédús citrom
9-10 fej bodzavirág
9liter víz


A Bodzás frissítő elkészítési módja:
1 marék cukrot karamellizálok, majd óvatosan beleöntöm a langyos vízbe. Ha darabos marad kevergetem időnként, majd elolvad:) Hozzáteszem a többi cukrot is. Belekeverem a borkősavat, beleszeletelem vékony karikákra a citromot. A virágot megmosom, majd beleteszem azt is a lébe. 2 napig lefedve hűvösebb helyen állni hagyjuk. Minden nap 1X meg kell kevergetni, és esetleg kóstolni, szükség esetén + cukor/citrom. 2 nap után leszűröm, majd fogyasztom. Hűtőben jó ideig eláll.

Ha sok a virág és nem szeretnénk egyszerre megcsinálni 100liter üdítőt, fagyasszuk le a tiszta virágokat egy jégkrémesdobozban vagy fagyasztótasakban:)


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A bodzás frissítő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook