Melegszenyakrém:) recept
10 perc
A Melegszenyakrém:) hozzávalói:
25 dkg parizer (egyben vásárolva)
20 dkg reszelni való sajt
2 dl 20 %-os tejföl
1 tk mustár
1 ek majonéz
1 mk vegeta
2 db tojás
A Melegszenyakrém:) elkészítési módja:
A tojásokat keményre főzzük, és miután lehűtöttük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A parizert 3-4 mm-es kockákra felaprózzuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral és a majonézzel, valamint a vegetával. A sajtot lereszeljük, 1/4 részét félretesszük, amivel a szendvicsek tetejét fogjuk megszórni. Az összes hozzávalót jól összekeverjük és kb 4 mm vastagon ráhalmozzuk, rákenjük a kenyérszeletkékre, végül megszórjuk a félretett sajttal. Előmelegített, forró sütőben 200 C°-on addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
A massza előre elkészíthető. Amikor jönnek a vendégek csak a sütőt kell bemelegíteni és az előre felszelt kenyeret megkenni.
Ha sütőpapírral kibéleljük a tepsit, nem fog gondot okozni a mosogatás ha itt-ott lecsurog kicsit a massza:)
Ízlés szerint tehető még hozzá morzsolt csemegekukorica, illetve a szendvicsek tetejére mehet még ketchup:)
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: zsófyc, 2009. jún. 9. 23:08
A melegszenyakrém:) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.