Francia rúd recept



1 db tejföl (kicsi)
1 majonéz (kis tubus)
1 cs. zselatin (nem tortazselé!)
6 db kemény tojás
2 db savanyú uborka
2 db alma
15 dkg parizer v. virsli)
(Ízlés szerint fűszerek: só, citrom, fehérbors, mustár, olívaolaj)
A Francia rúd elkészítési módja:
A langyos tejföllel csomómentesre elkeverjük a zselatint, (én utána még egy kicsit melegítem mikro-ba, nem főzöm csak jó meleg legyen, hogy a hideg adalékok miatt ne dermedjen meg, amíg dolgo-zom vele). Összevágunk minden hozzávalót (kis kockákra) egy nagyobb tálba beletesszük és ráöntjük az elké-szített majonézt. Óvatosan összekeverjük. Folpakkal bevonjuk a gerinc sütőformát úgy, hogy majd be is tudjuk fedni vele, és a formát minden-hol letakarja. Beletöltjük az összekevert franciasalátafélét és a folpakkot ráhajtva, hűtőbe tesszük. Tálaláskor csak ki kell borítani és szeletelni. (Variációk: bármit tehetünk bele, amit szeretünk pl: zöldborsó, kukorica v. bármilyen zöldség, pl: húslevesből sárgarépa, csak az arányokra figyelni kell.) Mutatós, ha a virslit és a répát hosszába a kém közé rakjuk rétegesen. Ilyenkor csak a főtt tojás van a tejfölös majonézzel elkeverve. Köretnek és önálló ételnek is kitűnő és gyors. Jó étvágyat!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Gyöngyi59, 2010. febr. 16. 11:36
A francia rúd elkészítési módja és hozzávalói.