Sajtos pogácsa finom, bevált, egyszerű, elronthatatlan recept
60 perc
A Sajtos pogácsa finom, bevált, egyszerű, elronthatatlan hozzávalói:
1 kg liszt
2 egész tojás
1 tejföl (2 dl)
40 dkg reszelt Trappista sajt
20 dkg vaj
20 dkg Ráma
2 cs. sütőpor
1,5 teáskanál só
A Sajtos pogácsa finom, bevált, egyszerű, elronthatatlan elkészítési módja:
Lisztet, sütőport, vajat és a Rámát elmorzsolni, majd hozzáadni a többit és összegyúrni, ha kell pici tejet hozzáadni (én inkább tejfölt teszek még). Kinyújtani és egy kicsi pogácsaszaggatóval a tetejét bevagdosni (vagy késsel), kiszaggatni, kikent tepsiben megsütni. (légkeveréses 175 fok kb. 15 perc, attól függ milyen vastagra nyújtjuk) Nem kell megkenni semmivel és nem kell megszórni, pihentetni sem kell! Gyors és nem lehet elrontani.
Nagyon sok lesz belőle. Másnap is finom, nem szárad meg.
Ha nincs vaj, nagyon jól megfelel a margarin is.
Ha túl soknak tűnik az összegyúrt tészta, be lehet tenni a fagyasztóba, és ha kell, akkor kiengedni annyira, hogy nyújtani lehessen. Hűtőben is eláll 1-2 napot az összegyúrt tészta és utána nyújtani, sütni.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Gyöngyi59, 2010. márc. 4. 09:31
A sajtos pogácsa finom, bevált, egyszerű, elronthatatlan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.