Mákos-szezámos-sajtos sós rúd recept


40 dkg finom liszt
40 dkg rétes liszt
1 cs sütőpor
50 dkg Ráma margarin
2 db tojás
20 dkg reszelt sajt
8 dkg mák (nem kell megdarálni)
2 kk só
kb. 1 kispohár tejföl, szezámmag
A Mákos-szezámos-sajtos sós rúd elkészítési módja:
A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a sajtot, a mákot, és a sót. Annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha a tészta elválik az edény falától és a kezünktől akkor kész. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal.Derelye- v. pizzavágóval rudakat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 175 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Gyöngyi59, 2010. febr. 23. 11:44
A mákos-szezámos-sajtos sós rúd elkészítési módja és hozzávalói.