Ropi, sajtos pálcika recept
A Ropi, sajtos pálcika hozzávalói:50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg sajt
vagy 2 tömlős sajt
2 tojás sárgája
1 evőkanál só
1 tk sütőpor
2 evőkanál ecet
2 dl tejföl
A Ropi, sajtos pálcika elkészítési módja:
A hozzávalókból összegyúrt tésztát 1 órát pihentettem a hűtőben. (én másnap estig) Én gombócokat csipkedte belőle, amit ellapítottam, és a tésztagéppel kinyújtottam, majd a szélesmetélt vágóján hajtottam át, és gyorsan megsütöttem. eredeti leírás szerint: A tésztát harmadoltam, majd egy tepsi méretű sütőpapíron elnyújtottam, tojással megkentem, magokkal megszórtam és beemeltem a tepsibe. Ott aztán derelyevágóval felcsíkoztam és egymástól elhúzogattam a csíkokat, hogy ne süljenek össze. 3 tepsibe fért ez a mennyiség. Közepes sütőben kb. 10 perc alatt megsül. Ha világosabbra hagyod, puhább lesz. Ha pirosabbra sütöd, akkor igazi ropogós ropi lesz
sok munka van vele, de a gyerekek arcát látni, miközben sül-eszik, megéri!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Elisa001, 2010. febr. 25. 14:33
A ropi, sajtos pálcika elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.