Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcstorta - avagy a tejföltorta újragondolása recept

Gyümölcstorta - avagy a tejföltorta újragondolása recept


A Gyümölcstorta - avagy a tejföltorta újragondolása hozzávalói:
torta alaphoz:
2 tojás
2 ek liszt
2 ek cukor (vagy édesítő)

fehér réteghez:
2 nagy tejföl
6 ek cukor (vagy édesítő)
3 ek zselatin, víz

felső réteghez:
gyümölcsök
tortazselé - átlátszó, vagy piros,
a gyümölcsök függvényében
3 ek cukor (vagy édesítő), víz


A Gyümölcstorta - avagy a tejföltorta újragondolása elkészítési módja:
kapcsos tortaforma szükséges az elkészítéséhez szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot (vagy édesítőt), sárgáját, majd a lisztet. esetleg fél csomag sütőport, de el is maradhat. a kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt tegyünk, ha nem szilikonos, kicsit ki lehet olajozni, az oldalát is. ha megsült, kivenni, amíg kihűl, kimosni a tortaformát, majd visszatenni a piskótalapot. a fehér réteg elkészítése következik: 1 dl vízbe dobjuk bele a 3 ek zseltint, és a cukrot (vagy édesítőt). forraljuk fel, és kis lángon csak addig melegítsük, amíg áttetsző lesz. a tejfölöket egy nagyobb edénybe tegyük, majd amikor nem tűzforró a zselatin, keverjük bele alaposan, és az egészet öntsük a piskótára. most a felső réteghez 3 dl vízben oldjuk a tortazselét (ha van gyümölcslé, lehet abban is, de akkor a cukor (vagy édesítő adagolásánál vegyük figyelembe) hozzáadjuk a cukrot (vagy édesítőt) felforraljuk, majd olvadásig ill. amíg szép tiszta melegítjük, kevergetve. ennek kell egy kis idő, amíg lehűl. ha már nem túl folyós, akkor öntsük a fehér rétegre ízlés szerint felvágott, és mintákban felrakott gyümölcsökre. ha nagyon megszilárdul, újra fel lehet melegíteni, és visszahűlés után önthetjük a tortára.

sokáig nem kísérleteztem a kapcsos tortaformámmal, mert egyszer kifolyott a sütőbe az alapanyag.

most a sütőlapot beszorítottam az alj és az oldal közé, és egy dupla újságpapírt tettem be a rácsra, arra tettem a formát. nem folyott ki, így jó volt.

a legjobb, ha friss gyümölcsöket teszünk a tortára, tisztítva, felvágva, szeletelve, de pl. a szép piros alma héját nem szoktam levágni. lehet kompótot, befőttet is rátenni, olyankor jobb a piros tortazselé, mert annak a színei nem olyan élénkek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcstorta - avagy a tejföltorta újragondolása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook