Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Szójagranulátum elkészítése - húspótlás - kopp napokra is recept

Szójagranulátum elkészítése - húspótlás - kopp napokra is recept

A Szójagranulátum elkészítése - húspótlás - kopp napokra is hozzávalói:
25 dkg szójagranulátum
só (vagy vegeta, vegamix)
víz (vagy húsleveslé)


A Szójagranulátum elkészítése - húspótlás - kopp napokra is elkészítési módja:
a szójagranulátumom lábasba teszem, és kis lángon elkezdem átpirítani. nem szabad otthagyni, mert megkapja. amikor érezni az illatán, hogy megpirult, meg is lehet kóstolni, jó pirított íze van, akkor levesszük, teszünk bele - attól függ, hogy mit készítünk belőle - sót, elnyomkodott fokhagymát, borsot, esetleg pirospaprikát, majd a többi hozzávalót. és felengedjük vízzel, csak amennyit felvesz, és máris lehet tovább feldolgozni.

húspótló, helyettesítő.

szoktam a bolognait is szójagranulátummal készíteni. amikor felvette a vizet, megy egy serpenyőbe, és mint a darálthúst, puhára pirítom. akkor még megy bele pirított hagyma, paradicsomszósz, fűszerek is.

mindig csak a "beáztatom" elkészítési módokat olvasom, gondoltam, közkincs lehet abból, ahogy Anyukámtól tanultam.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A szójagranulátum elkészítése - húspótlás - kopp napokra is elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook