Ádes- vörös lencse recept


olaj
2 közepes hagyma
100-150ml vöröslencse(fél pohár)
100g paradicsompüré
víz
coriander,só, feketebors, cumin (római kömény)
Az Ádes- vörös lencse elkészítési módja:
A hagymát üvegesre párolom. Beleteszem a paradicsompürét, 2 percig kavargatom. Majd a lencsét is hozzáadom, 2 percig kavargatom és felöntöm vízzel. (ne csak ellepje, duplája legyen a víz)A lencsét kicsit szét kell főzni, így az egész olyan pépes lesz, de nem száraz. Fűszerezem ízlés szerint, de a cumint mielőtt elzárnám akkor teszem bele. Tálaláskor oliva olajat csepegtethetünk rá.
Szudánban különálló ételként eszik, de szerintem köretnek is nagyon finom. Vagy párolt rizsre halmozva.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Hagyir, 2010. jan. 23. 13:42
Az Ádes- vörös lencse elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.