Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Ádes- vörös lencse recept

Ádes- vörös lencse recept

Elkészítési idő 35 perc

Az Ádes- vörös lencse hozzávalói:
olaj
2 közepes hagyma
100-150ml vöröslencse(fél pohár)
100g paradicsompüré
víz
coriander,só, feketebors, cumin (római kömény)


Az Ádes- vörös lencse elkészítési módja:
A hagymát üvegesre párolom. Beleteszem a paradicsompürét, 2 percig kavargatom. Majd a lencsét is hozzáadom, 2 percig kavargatom és felöntöm vízzel. (ne csak ellepje, duplája legyen a víz)A lencsét kicsit szét kell főzni, így az egész olyan pépes lesz, de nem száraz. Fűszerezem ízlés szerint, de a cumint mielőtt elzárnám akkor teszem bele. Tálaláskor oliva olajat csepegtethetünk rá.

Szudánban különálló ételként eszik, de szerintem köretnek is nagyon finom. Vagy párolt rizsre halmozva.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


Az Ádes- vörös lencse elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook