Szudáni padlizsánkrém recept
25 perc
A Szudáni padlizsánkrém hozzávalói:
2 db padlizsán
2 db hagyma (Közepes)
olaj
1-2 paradicsom
2 gerezd foghagyma
1 nagy ek mogyoróvaj
fél citrom leve (ízlés szerint)
Füszerek:bors, só, cumin ( Római kömény)
A Szudáni padlizsánkrém elkészítési módja:
A padlizsánt megpucolom, felkarikázom, forró olajban világosra sütöm. Szűrőlapáttal kiszedem és összetöröm. Közben az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. A paradicsomot és a fokhagymát össze turmixolom és ráöntöm a hagymára. 1-2 percig kevergetem. Beleteszem az összetört padlizsánt, fűszerezem. 1-2 perc múlva a mogyoróvajat, citromlevet is hozzáadom. Elzárás ellőt belerakom a cumint.
A cuminak (római köménynek) akkor érződik jól az íze, ha nem főzzük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Hagyir, 2010. jan. 24. 23:42
A szudáni padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.