Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Hamis kacsazsír recept

Hamis kacsazsír recept

A Hamis kacsazsír hozzávalói:
25 dkg margarin (Rama a legjobb)
1 tojás
2-3 gerezd fokhagyma
2 mokkáskanál vegeta
1 csipet só


A Hamis kacsazsír elkészítési módja:
a legjobb, ha teflonban készíjük. megolvasztjuk a margarint, majd a megtisztított, késsel elkapart (nem jó a reszelés, fokhagymatörőn átnyomás, mert nem olyan leves) fokhagymát beletesszük, és kis lángon jól összemelegítjük, beletesszük a vegetát, forralás után levesszük a tűzről. amikor már nem olyan forró, előkészített, tiszta és száraz edénybe, amibe belefér a 25 dkg-os margarin, és lehet keverni is, beleöntjük. a serpenyő margarinos marad, ebbe a csipet sóval felvert tojást beleöntjük, és tojásrántottát készítünk. ha jó kemény, egy lapostányéron villával egész kicsikre összenyomkodjuk, és az olvasztott margarinhoz keverjük. fagyasztóba tesszük, és attól függ, hogy régi típusú, vagy modernebb hűtőnk van - negyed, ill. félóránként megkerverjük, átnyomkodjuk. amikor már szinte teljesen összedermedt, feltesszük a sima hűtő részbe. egy hétig kényelmesen eltartható, ha marad.

a tojástól olyan ikrás hatása van, mint a kacsazsírnak.
pirítósra, teával, vagy zöldségekkel: lilahagymával, paradicsommal, paprikával kínálva örvendeztessük meg családunkat.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A hamis kacsazsír elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook