Élesztőpástétom recept
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Élesztőpástétom hozzávalói:
1 db - 5 dkg-os élesztő
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
kis fej hagyma, kis olaj
2-3 tojás
víz, só, pirospaprika, bors
(esetleg majoranna, bazsalikom)
bátraknak: fokhagyma
Az Élesztőpástétom elkészítési módja:
2 dl vízbe belemorzsoljuk az élesztőt. állni hagyjuk. addig kis olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáöntjük az élesztős vizet, a zsemlemorzsát, felforraljuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a felvert tojást, amikor a tojás megszilárdul, még egy kicsit süthetjük, ha sok a víz alatta. pástétom állagú legyen, kicsit lágyabb, mint kemény. apróra vágott petrust is tehetünk bele.
kenyérre, pirítósra kenve, paradicsommal, hagymaszeletkével is laktató.
Anyukám vega, az ő konyhájából kerültek át ezek a finomságok hozzánk is.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Elisa001, 2010. febr. 5. 14:33
Az Élesztőpástétom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.