A magányos emberek miért nem fogadnak örökbe kutyát vagy macskát? (beszélgetés)
Ez forditva is igaz.
Ma hullafáradtan értem haza reggeli bevásárló és ügyintéző utamról,hideg is volt, - 6 fok, cipekedtem, stb
otthon csak lerogytam az egyik fotelba. Odajött a Picike, elkezdett nyalogatni, hizelegni, kis kezeit rátette a kezemre,ölembe ült, muzsikált, szóval mindent elkövetett amire egy lo éves 10 kilós kandúr képes. Jobban lettem, azóta is jól vagyok, szóval ő egy terápiás macska. Nem tudom, hogy kutyáknál van-e ilyen.
Tökéletes meglátás!
Voltam olyan helyzetben ,hogy még a napi tisztálkodást is nyavajogva tettem meg.(csak enyhe deprimált állapot volt), legkevésbé vágytam egy tőlem függő állatra.
Amíg teljesen nem épül fel az ember és nem tudja százszázalékosan ellátni az állatkát ,addig NE tőle várja a megváltást.
Az állattartás elsősorban felelősség. Aki ettől várja a móka-kacagást az életébe tényleg ne vállaljon állatot.
Én aggódnék, hogy mi lesz vele ha én nem leszek, lebetegszek bármi. Másrészt nem olcsó mulatság, megfontolást igényel egy kutya esetében 10+ évben, egy cica esetében 15+ évben kell gondolkodni. Egy "komolyabb" papagájt én már sem mernék bevállalni, pedig 40 eleje vagyok, de egy nimfa simán 25-30 évet él, az arák, kakaduk, jákók ennél sokkal tovább és hihetetlenül érzékenyek a figyelemre. Ha fiatal korában nagy figyelmet kapott, majd a változó élethelyzet miatt, pl mert a gazdájuk megöregszik és már nem tud velük annyit foglalkozni, öncsonkítóak lesznek, annál meg kevés szívszorítóbb látvány van. Aztán madárgyógyászt találni sem egyszerű.
Egy nyúl is él 10 évet és specko igényei vannak, nem egyszerű jószágok, érteni kell hozzájuk. Volt 2-szer nyuszink, nem lesz többet. Ahogy sününk is volt, az sem lesz már. Akvárium se, nagyon szép, nagyon látványos de nem nekünk való, nem értünk hozzá.
Tényleg millió féle, fajta állatunk volt/van, nagyon sok örömet adnak, de munkát is, energiát, időt igényelnek.
Legutóbbi példa, pl 2,5 hete hordok egy cicát orvoshoz, már bőven 200ezer felett van a költség, az új gyógytàpjának 10ezer felett van a kilós ára és még így is pengeélen táncol a jószág. Az időt meg nem is említve, 2 naponta 1,5-2 órát töltöttem vele orvosnál, hétvégén is. Én megtehetem, de egy kisgyerekes, vagy több műszakban dolgozó vagy egy nehezen mozgó idős hogy csinálná?
Igen, már aznap láttam, amikor feltetted, nagyon aranyos szép cica lehetett.
A kIs Barackunkkal mi is megismerjük a macskák összes bű -neit.
Mikor öreg cicámnak sorba minden féle baja lett, rengetegbe került az orvos.
Mikor örökbe fogadunk egy állatkát, nem csak az ellátására kell gondolni. Ha bent volt lepusztította a lakást, ha kint volt, mindig a friss veteményen kellett hemperegnie. Hogy mekkora krátereket kapart, arról ne is beszéljünk.
A profilomnál az utolsó kis társamról vannak fotók.
Nálam a karácsonyi előkészület kutya mentésről szól.
Tavaly egy huskyt mentettem (kib@szták az utcára).
Most két kutyát hagytak egyedül (elköltöztek),rokonuk eteti.
Ennek járok utána ,hogy mit tehetnék értük.
A lelkem odavan minden alkalommal .
Fog változni/súlyosbodni, vagy verni kell a törvényhozókat vagy valami súlyos állatkinzás kell hogy a népharag felébressze az illetékeseket
Látod, a 11éves kissrác meggyilkolása után azonnal valami "értelmetlen" trv.módositást nyújtottak be
Én úgy gondolkodom, hogy se én ne temessek se utánam se sírjon senki!
Volt kutyácskám, hónapok múlva hüppögtem ha eszembe jutott.
Most a b.nőmön a sor
A kutyácska sem mai gyerek és ha bár melyik meghal a másik utánahal, látom a kapcsolatukat
elkeserítő,hogy itthon mindent meg lehet velük tenni,semmit nem büntetnek ,lehet őket bántalmazni,kínozni,utcára dobni....nem tudom,fog-e ez változni valaha .((((
bocs mindenkitől,tudom,ez nem ide tartozik.
a kutyusok sokkal nevelhetőbbek,meg ugye nem volt egyedül,gondolom ez is sokat jelentett:)
a macska öntörvényű,a fejem tetejére állhatok ,akkor is véghez viszi ,amit eltervezett .DD De én így imádom ,ahogy van ❤️❤️
Nálunk pont ellenkezőleg.
Prézli tíz napig volt panzióban , teljesen más kutyát kaptunk vissza 😁,itta a sima!!vizet.(nem kellett bele joghurt ,reszelt uborka stb)
Jó kislány volt és nem táncolt még a fejünkön sem.
A panziós kutyatréner is,kicsit ráncba szedte.
Svájcban illegális egyedül tartani a tengerimalacot.(elpusztulhat egyedül)
Szigorúan büntetik.
"Egy kutya és macska majdnem olyan mint egy gyerek( csak nem fog elköltözni.)
Sok lemondással, kötelezettséggel jár.
Nem léphetsz le csak úgy több napra"
Ez is mennyire igaz!
egyszer kerültem kórházba két hétre ,mióta megvan a cicám.
nyilván volt,aki ránézzen,ellássa,töltsön vele egy kis időt,de mire hazamentem ,az én angyali viselkedésű,nyugodt macskám teljesen megvadult!Nem bántott senkit,de kapart ,tépett mindent,állandóan nyugtalan volt,rohangált,felmászott mindenre,stb.Kb egy -két nap múlva visszaállt minden,de nyilván érezte,nincs mellette a gazdi és sokat volt egyedül :(
nem verted ki,ugyanígy gondolom! ❤️
ja és akik a tengerimalacot hörcsögöt emlegetitek,tudjátok pl azt,hogy egy tengerimalacot nem lehet egyedül tartani,társ nélkül, ,mert befordul,viselkedési zavarai lesznek ,stb ??? egy felelős gazdi ezt sem teszi!
vagy pl, hogy mindkettövel/hörcsög,tengerimalac/,napi szinten fogalkozni kell,kivenni,nem lehet állandóan bezárva tartani,ugyanez vonatkozik a nyuszira is....szóval nem olyan egyszerű ez,nem csak annyi hogy tisztán tartjuk,enni -inni adunk nekik.
Aki ezeket nem tudja vállalni,annak maradt az akvárium halakkal!
ezzel senkit nem akartam kioktani,termeszetesen,sőt ,én is mostanában olvastam ezekről :)
Ezzel kiverem (ismét)a biztosítékot.
Egy kutya és macska majdnem olyan mint egy gyerek( csak nem fog elköltözni.)
Sok lemondással, kötelezettséggel jár.
Nem léphetsz le csak úgy több napra
Foglalkozni ,sétáltatni ,a kis lelkével törődni kell.
Ha az egészséget szem előtt tartod , normális táp ,vitamin , gyógyszerek ,oltások .
Ezek csak az alap dolgok.
További ajánlott fórumok:
- Ha Te is magányos huszonéves vagy, akkor itt a helyed!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Negativitás, magányosság, üresség
- Szűzies életet élő, magányos (és emiatt örökké panaszkodó) lányoktól miért kap kosarat az ember?
- Magányos típusú emberekkel mi a baj?
- Ilyenkor az ünnepek közeledtével a szingli emberek nyitottabbak a párkapcsolatokra az érzelmekre, magányosabbak, mint máskor? Mit gondoltok?