Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A magányos emberek miért nem fogadnak örökbe kutyát vagy macskát? fórum

A magányos emberek miért nem fogadnak örökbe kutyát vagy macskát? (beszélgetés)

19. 55Judit (válaszként erre: 16. - Miss Angel)
ma 13:36

Kiegészítem. Az anyagi vonzat mellett ami igen húzós is lehet ha megbetegszik a kisállat, egy idős ember felelősséggel nem tud állatot bevállalni. Mi lesz ha a gazdi magára hagyja az állatot? A jövőjére és a kis lelkére is gondolni kell.

Hát nekem ilyen okok miatt nem lesz, bár még egészséges vagyok. Ha én halok meg előbb az neki baj, ha ő, akkor én majd vénségemre lelkileg belerokkanok mert nekem minden állat a szívemhez nő.

18. Banános Zselé (válaszként erre: 17. - Matutinem)
ma 13:35
mert sokkal általánosabb kutya, macska
ma 13:19
Miért pont kutyát vagy macskát? Olcsóbb, egyszerűbb pl. hörcsög, vagy tengerimalac, esetleg teknős, vagy nyuszi ha van kert.
16. Miss Angel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:44
ja és aki idős,annak végképp nincs türelme az állathoz,hamar ráun,mert már nyűg egy beteg,fáradékony,nehezen mozgó,önmagát is nehezen ellátó embernek az állat,ami meg is értek-termeszetesen van kivétel,mielőtt bárki megsértödne.Plusz a nyugdíjukból örülnek,ha saját maguk kijönnek valahogy ,hónapról hónapra.
15. Miss Angel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:41

talán mert nincs idejük foglalkozni vele,gondozni,attól,mert valaki magányos,lehet elfoglalt,az állat pedig nagy felelősség....és az anyagiak:sajnos sokan tartanának,de lelkiismeretes ember,aki igazán szereti az állatokat,átgondolja,tudja e vállalni.

Ha beteg,az állatorvosnál ott hagyhatsz egy vagyont,pl egy műtétkor,kezeléskor,+ÉLETRE szóló terápiát,gyógyszerelést igényelhet,ugyanúgy, ahogy az ember...véleményem szerint aki mindezt nem gondolja át és mégis magához vesz egy állatot ,az rendkívül feleltőtlen!

ma 12:39
Mert - legalábbis remélem - attól, hogy egyedül van valaki, még nem feltétlenül alkalmas arra, hogy állattal éljen együtt. Valószínűleg tudják, hogy ha nem dísznek tartják, nem bármikor pótolható "eszközként" kezelik, nem kevés energiával és költséggel jár.
13. levarosbukta (válaszként erre: 11. - Ágio8405)
ma 12:17
Tévedés, nem a magányos emberek tartanak állatot hanem az állatszerető magányos és nem magányos emberek.
12. funnygirl (válaszként erre: 11. - Ágio8405)
ma 12:17
Hogy lehet valaki magányos? Ha fiatal gondolom dolgozik és vannak munkatársai akikkel beszélget eljár ide oda. Kialakulnak kapcsolatok. Ha pedig idős, el lehet járni különböző klubbokba vagy egy közeli szomszéd. De ha valaki idős, magányos ergo senkije nincs elég nagy szemétség az állattal szemben hogy érzelmileg ki van használva az ember kénye kedvére. Ha a magányos emberrel akinek senkije nincs történik valami mi lesz az állattal???Menhely? Utca? Kicsit legyünk már tudatosabbak.
ma 12:03
Sok magányos ember pont ezért igenis tart állatot….
10. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:44
Talán felelősségteljesek.
ma 11:31
Az egy dolog hogy magányos, de ha nincsenek meg a feltételei ahhoz hogy állatot vegyen magához akkor ésszerű hogy nem is teszi. Idős embernek már nem nagyon kéne állat mert ha beteg lesz, történik vele valaki ki gondozza az állatot? Mert ugye ha magányos az illető akkor teszem azt családja nem nagyon van. Ha meg fiatalról van szó akkor ez változhat egyik pillanatról a másikra. Most magányos de lehet fél év múlva már nem lesz az. És akkor mi lesz az állattal. Nagyon nagy felelősség. Érző gondolkodó lény aki sokmindent megérez és nem pedig egy váza amire ha már nincs szüksége az embernek becsomagolja és felteszi a padlásra.
8. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:25
Te magányos vagy? Akkor fogadj örökbe!
7. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:48
Idős embernek sok menhely nem is ad ki kutyát.
ma 10:47
Nem szeretik az állatokat. Emberi társaságra vágynak. Vagy nem is annyira magányosak, mint gondolod.
5. tumbo2 (válaszként erre: 4. - Enissa)
ma 10:30
nem szeretek se kutyát,sem macskát,reggel kint volt a másik nagyfejű,csak barátkozni akar,én meg nem.
4. Enissa (válaszként erre: 2. - Enissa)
ma 10:17

De a fiatal magányosnak is nagy gond, ha mondjuk nem 8 órát dolgozik, hanem 12 órában, netán többe, inge-gatyája rámenne a sétáltatására a kutyának, a cica sem szeret egyedül lenni.

Valamint óriási szervezés, pénz, ha nyaralni megy.

Az időseknél, de több fiatalnál is, ha az állat beteg, akár többhavi nyugdíjat is kitesz az állat kezeltetése.

Ami megoldható lenne, és esetleg lenne rá igény, hogy menhelyek az ünnepekre szállíthatnának kutyákat, cicákat házhoz.

ma 10:13
mert nem olcsó, nem mindenki szereti állatot, nem biztos hogy megoldható
2. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:11
Általában a magányos emberek idősek, felelősséggel már nem mernek. Mi lesz az állattal, ha betegek lesznek, kórházba kerülnek.
Máris lenne társaság öröm nevetés szeretet. Mégsem teszik nagyon sokan. Pedig élet minőségi javulást hozna

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook