Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A magányos emberek miért nem fogadnak örökbe kutyát vagy macskát? fórum

A magányos emberek miért nem fogadnak örökbe kutyát vagy macskát? (beszélgetés)

1 2
58. l.luiselotte (válaszként erre: 56. - Tien)
jan. 11. 14:15

Ez forditva is igaz.

Ma hullafáradtan értem haza reggeli bevásárló és ügyintéző utamról,hideg is volt, - 6 fok, cipekedtem, stb

otthon csak lerogytam az egyik fotelba. Odajött a Picike, elkezdett nyalogatni, hizelegni, kis kezeit rátette a kezemre,ölembe ült, muzsikált, szóval mindent elkövetett amire egy lo éves 10 kilós kandúr képes. Jobban lettem, azóta is jól vagyok, szóval ő egy terápiás macska. Nem tudom, hogy kutyáknál van-e ilyen.

jan. 11. 06:35
ez mindenkinek a sajat valasztasa!
56. tien (válaszként erre: 55. - Funnygirl)
dec. 31. 11:32

Tökéletes meglátás!

Voltam olyan helyzetben ,hogy még a napi tisztálkodást is nyavajogva tettem meg.(csak enyhe deprimált állapot volt), legkevésbé vágytam egy tőlem függő állatra.

Amíg teljesen nem épül fel az ember és nem tudja százszázalékosan ellátni az állatkát ,addig NE tőle várja a megváltást.

55. funnygirl (válaszként erre: 54. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 31. 10:03
Terápiát nem az állattól kell várni hanem valami szakembertől. Ha magányos nem egy állattal kell pótolni, mert amint említettük ha történik vele valami és elkerül otthonról ki gondozza addig az állatot? Ha ennyire magányos akkor ezekszerint senkije nincs. ERGO: nincs akire számíthat állatgondozás terén se. Szomorú dolog hogy valaki ennyire felelőtlenül gondolkodik.
dec. 31. 09:00
Tisztában vagyok a felelősséggel, de komoly terápiás jelentősége is van, hogy nem érzi magát magányosnak, van kihez szólni, kin nevetni, kit megérinteni, sokkal több a pro mint a kontra. Van "ára", de sokkal kisebb, mint a pozitív vonzata.
53. Myra
dec. 22. 11:27
Az ember nem azért fogad örökbe egy állatot , mert magányos, hanem mert szereti vagy szüksége van rá pl kertes háznàl jól jön cica is, kutya is.
52. timycat (válaszként erre: 4. - Enissa)
dec. 22. 09:58
Nálunk volt ilyen kezdeményezés, nem lett jó vége 😕 egyrészt össze-vissza etették az állatot, elcsapták a gyomrukat, másrészt az állat is meggajdult, hogy napokig volt rá extra figyelem aztán mehetett vissza a ketrecbe, boxba.
51. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 22. 09:46

Az állattartás elsősorban felelősség. Aki ettől várja a móka-kacagást az életébe tényleg ne vállaljon állatot.

Én aggódnék, hogy mi lesz vele ha én nem leszek, lebetegszek bármi. Másrészt nem olcsó mulatság, megfontolást igényel egy kutya esetében 10+ évben, egy cica esetében 15+ évben kell gondolkodni. Egy "komolyabb" papagájt én már sem mernék bevállalni, pedig 40 eleje vagyok, de egy nimfa simán 25-30 évet él, az arák, kakaduk, jákók ennél sokkal tovább és hihetetlenül érzékenyek a figyelemre. Ha fiatal korában nagy figyelmet kapott, majd a változó élethelyzet miatt, pl mert a gazdájuk megöregszik és már nem tud velük annyit foglalkozni, öncsonkítóak lesznek, annál meg kevés szívszorítóbb látvány van. Aztán madárgyógyászt találni sem egyszerű.

Egy nyúl is él 10 évet és specko igényei vannak, nem egyszerű jószágok, érteni kell hozzájuk. Volt 2-szer nyuszink, nem lesz többet. Ahogy sününk is volt, az sem lesz már. Akvárium se, nagyon szép, nagyon látványos de nem nekünk való, nem értünk hozzá.

Tényleg millió féle, fajta állatunk volt/van, nagyon sok örömet adnak, de munkát is, energiát, időt igényelnek.

Legutóbbi példa, pl 2,5 hete hordok egy cicát orvoshoz, már bőven 200ezer felett van a költség, az új gyógytàpjának 10ezer felett van a kilós ára és még így is pengeélen táncol a jószág. Az időt meg nem is említve, 2 naponta 1,5-2 órát töltöttem vele orvosnál, hétvégén is. Én megtehetem, de egy kisgyerekes, vagy több műszakban dolgozó vagy egy nehezen mozgó idős hogy csinálná?

50. l.luiselotte (válaszként erre: 49. - 55Judit)
dec. 21. 18:55

Igen, már aznap láttam, amikor feltetted, nagyon aranyos szép cica lehetett.

A kIs Barackunkkal mi is megismerjük a macskák összes bű -neit.

49. 55Judit (válaszként erre: 48. - L.luiselotte)
dec. 21. 18:50

Mikor öreg cicámnak sorba minden féle baja lett, rengetegbe került az orvos.

Mikor örökbe fogadunk egy állatkát, nem csak az ellátására kell gondolni. Ha bent volt lepusztította a lakást, ha kint volt, mindig a friss veteményen kellett hemperegnie. Hogy mekkora krátereket kapart, arról ne is beszéljünk.

A profilomnál az utolsó kis társamról vannak fotók.

dec. 21. 18:28
Lehet, hogy lassabban mozognak, betegek. Én most látom, ahhoz, hogy valaki 1 v 2 macskát igényesen, jól tartson, ahhoz nem árt sem fizikailag, sem pedig anyagilag topon lenni.Saját szerencsétlen példám : macskáink egyik napról a másikra megunták a Previitált, csak válogatnak. Nekik tetsző macskakajáért végigjártam az egész várost, tripla áron beszereztem, nagy rakást vettem, de már majdnem mindet megették. a 2 macska ünnepi kajája nem sokkal került kevesebbe, mint mienk, az utánjárásról nem is beszélve, munka mellett nem kevés energia kell hozzá.
47. funnygirl (válaszként erre: 42. - Miss Angel)
dec. 21. 17:05
Sajnos nem nincs elrettentő büntetés. Sőt.. semmilyen nincs. Büntetlenül mindenki azt csinál velük amit akar. Pedig jó lenne már észbe kapni hogy ÉRZŐ, ELOLENYROL van szó. Amíg megtehetik azt az emberek hogy kutyát kint egész életében 1 méteres láncon tartanak fekhely sehol.. akár tűző napon akár hóban fagyban. Sajnálatos.
46. tien (válaszként erre: 42. - Miss Angel)
dec. 21. 16:52

Nálam a karácsonyi előkészület kutya mentésről szól.

Tavaly egy huskyt mentettem (kib@szták az utcára).

Most két kutyát hagytak egyedül (elköltöztek),rokonuk eteti.

Ennek járok utána ,hogy mit tehetnék értük.

A lelkem odavan minden alkalommal .

45. Regin_a (válaszként erre: 42. - Miss Angel)
dec. 21. 16:46

Fog változni/súlyosbodni, vagy verni kell a törvényhozókat vagy valami súlyos állatkinzás kell hogy a népharag felébressze az illetékeseket

Látod, a 11éves kissrác meggyilkolása után azonnal valami "értelmetlen" trv.módositást nyújtottak be

44. tien (válaszként erre: 40. - Miss Angel)
dec. 21. 16:46
Ismerős érzés 😁
43. Regin_a (válaszként erre: 22. - 88ed3c3ccd)
dec. 21. 16:43

Én úgy gondolkodom, hogy se én ne temessek se utánam se sírjon senki!

Volt kutyácskám, hónapok múlva hüppögtem ha eszembe jutott.

Most a b.nőmön a sor

A kutyácska sem mai gyerek és ha bár melyik meghal a másik utánahal, látom a kapcsolatukat

42. Miss Angel (válaszként erre: 38. - Tien)
dec. 21. 15:54

elkeserítő,hogy itthon mindent meg lehet velük tenni,semmit nem büntetnek ,lehet őket bántalmazni,kínozni,utcára dobni....nem tudom,fog-e ez változni valaha .((((

bocs mindenkitől,tudom,ez nem ide tartozik.

41. Piroska52 (válaszként erre: 38. - Tien)
dec. 21. 15:54
Igen olvastam, de ezt a miénk nem tudja, soha nem tűrt meg maga mellett másikat, már elég öreg, elmúlt 10 éves.
40. Miss Angel (válaszként erre: 39. - Tien)
dec. 21. 15:48

a kutyusok sokkal nevelhetőbbek,meg ugye nem volt egyedül,gondolom ez is sokat jelentett:)

a macska öntörvényű,a fejem tetejére állhatok ,akkor is véghez viszi ,amit eltervezett .DD De én így imádom ,ahogy van ❤️❤️

39. tien (válaszként erre: 34. - Miss Angel)
dec. 21. 15:41

Nálunk pont ellenkezőleg.

Prézli tíz napig volt panzióban , teljesen más kutyát kaptunk vissza 😁,itta a sima!!vizet.(nem kellett bele joghurt ,reszelt uborka stb)

Jó kislány volt és nem táncolt még a fejünkön sem.

A panziós kutyatréner is,kicsit ráncba szedte.

38. tien (válaszként erre: 32. - Miss Angel)
dec. 21. 15:36

Svájcban illegális egyedül tartani a tengerimalacot.(elpusztulhat egyedül)

Szigorúan büntetik.

37. Miss Angel (válaszként erre: 36. - Piroska52)
dec. 21. 15:31

[link]

[link]

[link]

többek között ezeket olvastam.

36. Piroska52 (válaszként erre: 32. - Miss Angel)
dec. 21. 15:15
A mi tengeri malacunk monogàm, soha nem tűrt meg maga mellett másikat.
35. Piroska52 (válaszként erre: 29. - Tien)
dec. 21. 15:13
Pontosan,a lányom szokta mondani, ő a kilencedik unokád.
dec. 21. 15:10

"Egy kutya és macska majdnem olyan mint egy gyerek( csak nem fog elköltözni.)

Sok lemondással, kötelezettséggel jár.

Nem léphetsz le csak úgy több napra"

Ez is mennyire igaz!

egyszer kerültem kórházba két hétre ,mióta megvan a cicám.

nyilván volt,aki ránézzen,ellássa,töltsön vele egy kis időt,de mire hazamentem ,az én angyali viselkedésű,nyugodt macskám teljesen megvadult!Nem bántott senkit,de kapart ,tépett mindent,állandóan nyugtalan volt,rohangált,felmászott mindenre,stb.Kb egy -két nap múlva visszaállt minden,de nyilván érezte,nincs mellette a gazdi és sokat volt egyedül :(

33. 55Judit (válaszként erre: 31. - Ildi992)
dec. 21. 15:03
Igen. Bennük lehet csalódni.😀
32. Miss Angel (válaszként erre: 29. - Tien)
dec. 21. 15:02

nem verted ki,ugyanígy gondolom! ❤️

ja és akik a tengerimalacot hörcsögöt emlegetitek,tudjátok pl azt,hogy egy tengerimalacot nem lehet egyedül tartani,társ nélkül, ,mert befordul,viselkedési zavarai lesznek ,stb ??? egy felelős gazdi ezt sem teszi!

vagy pl, hogy mindkettövel/hörcsög,tengerimalac/,napi szinten fogalkozni kell,kivenni,nem lehet állandóan bezárva tartani,ugyanez vonatkozik a nyuszira is....szóval nem olyan egyszerű ez,nem csak annyi hogy tisztán tartjuk,enni -inni adunk nekik.

Aki ezeket nem tudja vállalni,annak maradt az akvárium halakkal!

ezzel senkit nem akartam kioktani,termeszetesen,sőt ,én is mostanában olvastam ezekről :)

dec. 21. 14:49
Emberi kapcsolat más.
30. funnygirl (válaszként erre: 29. - Tien)
dec. 21. 14:48
ott a pont.
29. tien
dec. 21. 14:41

Ezzel kiverem (ismét)a biztosítékot.

Egy kutya és macska majdnem olyan mint egy gyerek( csak nem fog elköltözni.)

Sok lemondással, kötelezettséggel jár.

Nem léphetsz le csak úgy több napra

Foglalkozni ,sétáltatni ,a kis lelkével törődni kell.

Ha az egészséget szem előtt tartod , normális táp ,vitamin , gyógyszerek ,oltások .

Ezek csak az alap dolgok.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook