Magányos típusú emberekkel mi a baj? (beszélgetés)
Jön a királyfi és elvesz feleségül:)
Legyél jó továbbra is.
Egyébként is egyre nagyobb divat a mingli életforma. Sokan gondolják úgy, vagy tapasztalták meg a saját bőrükön, hogy nem attól lesz "nagyszerű" a kapcsolatuk, ha ugyanaz van a lakcímkártyájukra írva.
Nem elhanyagolható az a réteg, aki úgy szeretne minőségi időt megélni a másik mellett, hogy megmarad a "saját birodalma" is, ahová bármikor visszavonulhat.
Mi emberek nagyon sokfélék vagyunk és nagyon sokféleképpen szeretnénk jól érezni magunkat. Kb. csak a kompatibilis cinkostárs megtalálása a feladat, hasonló a hasonlóval elv alapján.
Leben und leben lassen...
Jó nagy rakás konfliktus elkerülhető lenne csupán azzal, hogy sokan nem állnak bele a másik emberbe csupán azért, mert az másképp gondolkozik és másképp merészeli jólérezni magát.
Ez a "vegyél nagyobb fazekat, mert ha majd családod lesz" meg "mindenkinek megvan a párja" stb.. Ezeket a beszólásokat úgy hívják, hogy passzív aggresszió. Sokszor észre sem vesszük, hogy ezt játszák velünk, de kb. egyformán utáljuk.
Nem konfrontálódnak veled nyíltan, csak megy a célozgatás. Érezd szarul magad, mert hogy merészeled jól érezni magad a saját magad világában. Javaslatom: csak azért is, nyugodtan érezd jól magad!
Attól, hogy valaki introvertált, csendes és jól megvan önállóan is, még nem azt jelenti, hogy kényszeresen meg kell őt menteni. Ezt ajánlanám a kedves rokonság figyelmébe. Mentsenek meg téged inkább a saját passzív aggresszív formájuktól.
A társadalmi elvárásokkal meg akkor foglalkozz, ha majd befizetik helyetted a csekkjeidet.
A házasságok több mint fele válással végződik. Vannak persze jó kapcsolatok is, de baromi nagy szerencse kell hozzá.
Ha semmi kedved hozzá eleve, hagyd a fenébe. Az összezártság és az együtt élősdi nagyonsok mindenkinek nem való.
Jó szöveg ez a lélekvándorlás meg következő életünk duma, de bizonyíték nincs rá. Most viszont tutira itt vagy és kaptál egy lehetőséget, hogy jól érezd magad, ahogyan csak te akarod. Hát csináld! :-)
90%-ban megvagyok.
10%-ban jobb volna valakivel.
Megadtad a választ.
Ha változik, majd az arány is változni fog.
:)
Tudom, olykor idegesítő lehet, de mosolyogj, és hagyd rájuk. Egyébként lehet, hogy későn érő típus vagy - na ez is egy hülye duma, mármint a házasságra későn érő... :) Lehet, hogy egyszer majd találkozol valakivel, aki megtöri ezt a "magányt", erőltetni nem kell. :)
Igen, ez szerintem is durva következtetés volt.
Egyébként ilyen nincs, hogy magányos típus, legfeljebb zárkózott, az pedig nem jelenti azt, hogy magányos, mint ahogy te is írtad, hogy nem vagy az.
Én nem vagyok nagyon zárkózott, gyerekként szerettem játszótársak, emberek között lenni, szüleimtől is láttam a mintát, ők nagyon társasági emberek voltak. Viszont szerettem mindig elvonulni, és mindig rengeteg mindennel foglalkoztam, soha nem unatkoztam. Nem hiányzott hozzá társaság, szerettem álmodozni is, elmerengeni egyedül egy vízparton, nézni a napsugarak csillogását, vagy a vonuló felhőket ... :))
A kötöttséget nehezen bírtam egy kapcsolatban, az igazi harmóniát nem sikerült megtalálnom ezekben.
Utazni is szeretek egyedül, kötetlenül, felfedezni az új helyeket, megismerni embereket. Nagyon izgalmas tud lenni.
Utálom, amikor azt mondják valakire, hogy olyan magának való, meg ennél pejoratívabbat, bár rám sosem mondták, mégis zavart, ha hasonlók miatt megszóltak valakit.
Azért lehet, hogy a természetünkön kívül más is belejátszott, hogy ilyenek lettünk, de én most is az "ún" zárkózott emberekhez vonzódom, sokkal érdekesebbnek, titokzatosabbnak látom őket. :)
Fura mert a rokonság egyik része néha azt mondja teljesen random témákba beleszőve, hogy: "ha majd családod lesz" vagy "mindenkinek van párja, te is megtalálod majd .
Hogy életszerű legyen a szitu: pár hete említettem, hogy fazekat akarok venni húsleves főzéshez. Mondja a nénikém, hogy a nagyobbat vegyem, mert ha családom lesz jó lesz több főre. Na ilyenekre gondolok.
Egy másik meg minden áron egyik-másik-harmadik társkeresőt ajánlgatja, hogy "tessék regisztrálni".
Miért lenne velük/veled baj?
Boldogtalan vagy?
Csak akkor akarj változtatni, ha igen, ne azért, mert az az elvárás. Egy életed van, ne a megfelelési kényszer tegye tönkre.
További ajánlott fórumok:
- Istenben hívő emberekkel szeretnék beszélgetni
- Alapvetően pozitív beállítottságú emberekkel beszélgetnék csak úgy, mindenféléről:)
- Más is van úgy, hogy nemtud beszélgetni az emberekkel?
- Kinek milyen tapasztalatai vannak rossz szándékú emberekkel?
- Mi a baj az emberekkel?
- Mi történik az olyan emberekkel akik feje fölül elveszik a lakást és nem tudnak tovább lépni.