Hogyan készíted a cukkínifasírtot? (tudásbázis)
Ohhh. Ez egy kulcstipp. Kiprobalom, koszonom szepen.
Azt szeretnem, ha minden recepten rajta lenne, mit miert.
A hűtőben állás a legfontosabb része!
Fél evőkanál szódabikarbónát is rakhatsz bele, ha biztosra akarsz menni!
Van még egy 3 trükk hogy ne essen szét:
1. Állni hagyod legalább 3 órát, vagy 1 éjszakát a hűtőben. (massza)
2. Vizes⚠️ kézzel formázol gombócokat.
3. Forró olajban sütöd ki, de lassú tűzön.
Ez egy 2 perces videó: [link]
Végtelen egyszerű cukkinis (répás, krumplis). Én teszek bele apróra vágott petrezselymet, vagy kaprot ha van, esetleg borsot. Variálható és nagyon finom.
Lehet, hogy az volt a gond, hogy lágy volt a tészta. Én nagyobb mennyiségbe is csak 1 tojást teszek, az is összetarja. A több tojás is lágyítja. Répát nem teszek bele, hanem egy kevés reszelt sajtot. Hagymát sem, fokhagyma granulátummal és őrölt borssal ízesítem.
Ha lágynak érzed, akkor utólag még tegyél hozzá zsemlemorzsát, és sütés előtt abba forgasd is bele.
Sok sikert a következőhöz!
További ajánlott fórumok:
- Rengeteg cukkini van a kertemben, te mit főznél belőle?
- Bevált cukkinis receptet keresek!
- Mit lehet csinálni a cukkiniből, hogyan készítsem el pl vacsira?
- Van egy haaatalmas cukkinim :) mit csináljak belőle?
- Ha nem ettem mág cukkinit, milyen étellel kezdjem a fogyasztását?
- Fagyasztás előtt meg kell mosni a zöldséget (konkrétan felszeletelt cukkinit) vagy majd akkor mikor kiveszem megfőzni?