Van egy haaatalmas cukkinim :) mit csináljak belőle? (beszélgetős fórum)
csinalj belole zucchinis risotto-t/
cukkinit darabold fel apro kockakra
voroshagyma
foghagyma /4-8 attol fugg mennyire szereted az izet/
olaj,orolt bors,so
es leveskocka/etelizesito,vagy vaj/en elobbit nem szeretem,es vajat hasznalok.
rizsat kulon megfozod vizben
a foghagymat es voroshagymat amit nagyon aprora osszevagtal megdinszteled majd beleteszed a cukkinit ,vizet annyit,hogy felig ellepje/hamar megfol/ es vegul vajat es orolt borsot vessel hozza es osszekevered,mikor ez kesz osszekevered a leszurt rizzsel.en szeretem.
szia! pár napja késztettem: cukkini lereszelve, befűszerezve, mint a fasírozott, olajozott, morzsázott tepsibe téve, sütőben megsütve, majd felkockázva...
a nyers tojás jól összetartja, kenyérrel úgy elfogyott a nagy tepsi, hogy csak na...
Meghámozod,ketté vágod,kimagozod,és megtöltöd,megsütöd.Remek kaja:)))
Én a rakott dolgok töltelékével szoktam megtölteni(darált hús,rizs,hagyma,fűszerek).
Mediterrán köret:
cukkini, paradicsom, paprika sárga, olívabogyó, hagyma cikkekre vágva, padlizsán kockákra vágva. A zöldségeket olajon megpirítod, sózod, pici rozmaringgal megszórod, mehet husi mellé.
Egyébként a legjobb tényleg a töltött cukkini, amit Studio írt, de ha túl nagy a cukkini, és nem akarod az egészet töltöttnek megcsinálni, ha hosszában vágod el a cukkínit, az egyik felét megcsinálod töltöttnek, a másik felét meg mediterrán köretnek:)
ez a cukkini olyan nagy, hogy 1 hétig ehetnénk pörinek :D
de nem rossz ötlet ;)
Bár ennél kicsit állni kell a főzőlap mellett, de sztem isteni.
Hagymát üvegesre pirítasz, beleteszed a darált sertés húst. Sózod, borsozod, készre pirítod-párolod. Közbe kivájod a cukkinit és beletöltöd az előbb említett tölteléket. Egy halom tejfölt teszel a tetejére, plusz még esetleg sajtot és betolod a sütőbe...isteni....
Én nem sütőben szoktam de nagyon finom:
2 nagy fej hagymát nagy kockákra darabolok 1-2 centisre.
Teflonos edényben olajon nagy lángon kicsit megsózva jól megpirítom,nem párolom,hanem pirítom.
közben feldarabolom a cukkínit szintén akkora kockákra,sózom borsozom,teszek rá egy kis fokhagymagranulátumot és rádobom a megpirult hagymára.
Jól összesütöm ha kell még fűszerezem.
Önnálló ételnek is nagyon finom,lehetreszelni rá egy kis sajtot is,bár én a csirkemelles variációt jobban szeretem.A cukkíni piritása előtt rádobok a hagymára egy kis kockára vágott csirkemellet és ha kifehéredett utána teszem bele a cukkínit.Összesütöm és megeszem!
Finom,tápláló és fogyókúrás!
Jó étvágyat!
Felszeleteled, tespsibe (jénaiba) beleteszed kicsit egymásnak döntve a szeleteket, ha van otthon paradicsomod felkarikázod és dugdosol a cukkiniszeletek közé (anélkül is jó), pici só rá és oregánó v. más ízlés szerint. Letakarod, 15percig kb. sütöd, utána le a tetejét, raksz rá mozarellát, rásütöd, kész is!
Ugyanez padlizsánnal!
Köretnek és magában is finom
rakott cukkíni
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
50 dkg cukkini
2 gerezd fokhagyma
2 dl kefír
2 dkg margarin
1 db tojás
3 dkg reszelt sajt
só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
A vékony szeletekre vágott burgonyát egy kiolajozott tálba rakjuk. Cukkini karikákkal befedjük, megsózzuk, rászórjuk a reszelt sajt felét, és egy kevés kakukkfüvet. Erre a maradék burgonyát rétegezzük. A tojást, a kefírt, a kinyomott fokhagymát, a sót összekeverjük, és a tetejére locsoljuk. Végül a maradék reszelt sajtot ráhintjük és sütőben megsütjük.
Egy adag:
Energia: 282 kcal
Szénhidrát: 39g
most ollóztam egy naplóból
:D :D
nanááá
de most nem szeretnék húsra költeni ;)
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Ez van, mit csináljak belőle?
- 4 db közepes nagyságú cékla...mit csináljak belőle?
- Laskagombából milyen ételeket lehet készíteni?Kaptam 1 kg-ot, de fogalmam sincs mit csináljak belőle!!
- Itt van egy libám! Jó kis recept kellene, hogy fűszerezzem, és mit csináljak belőle.