4 db közepes nagyságú cékla...mit csináljak belőle? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Én mindig nyers céklasalátát szoktam készíteni így "télvíz" idején./Bár főzve is szeretem,de így benne marad a vitamin/
Lereszelem a céklát sajtreszelőn és hozzá reszelem a tormát is.Aki a csípősebb ízeket szereti az tegyen bele több tormát.Én kb egy szerre egy darab torma harmadát szoktam.Öntök rá kb 2 dl vizet és ugyan olyan levet készítek rá mintha főzve készíteném el./kevés só,cukor vagy méz,ecet vagy citromlé,esetleg kömény/Az egészet összekeverem, lefedem és néhány órára hideg helyre teszem,hogy az ízek összeérjenek.Szerintem nagyon finom!
Én így csinálom :-)
CÉKLA SALÁTA: 4 közepes méretű céklát alaposan megmostam, és annyi vízben, ami ellepte feltettem takarékon főzni, úgy hogy lefedtem. Kb. egy órán át főtt, amikor könnyen belemegy a villa akkor jó. Hideg vízet engedtem rá, hogy kihűljön. Megpucoltam, négy részt vágtam a céklát majd a darabokat apró szeletekre. Tárkony ecetből, kristálycukorból, egy csipet sóból csináltam rá levet és tettem hozzá köménymagot.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Ez van, mit csináljak belőle?
- Van egy haaatalmas cukkinim :) mit csináljak belőle?
- Laskagombából milyen ételeket lehet készíteni?Kaptam 1 kg-ot, de fogalmam sincs mit csináljak belőle!!
- Itt van egy libám! Jó kis recept kellene, hogy fűszerezzem, és mit csináljak belőle.