Fagyasztás előtt meg kell mosni a zöldséget (konkrétan felszeletelt cukkinit) vagy majd akkor mikor kiveszem megfőzni? (tudásbázis)
Egy 2,5 decis pohárnyi, kockára vágott cukkinihez 2 tojás elég, de ha tojásosabban szereted, tehetsz hármat:)
Fél ezüsthagyma (vagy negyed vörös), és megdinszteled együtt a cukkinivel, sózni, és amikor felvered a tojásokat, tegyél bele 1 evőkanál reszelt parmezánt, ezután bele a serpenyőbe és nem kell forgatni, a jó omlett az egy lepény, ezért én lefedem, és lassú tűzön folytatom, ha felül nem folyós, akkor óvatosan megfordíthatod, vagy már így is tálalhatod, de a pirítottabb felét tenném felülre:)
Oké, akkor elsőnek én a blansírozás nélküli csomagolást választanám, ha kezdő vagy.
És ha nincs konyhai mérleg, akkor egy 2,5decis pohár is megteszi, csak porciókban fagyaszd le légyszi, megéri az a 10 perc de ha bármihez kell, nem kell az egészet kiolvasztani vagy vésővel lepattintani amennyire szükséged van. Egy pohárnyi cukkini az elég lehet egy cukkinis rántottához vagy vegyes zöldséglevesbe stb.
:)
MINDENT tisztán, fogyasztásra készen kell fagyasztani.
Nálam cukkini-ügyben eddig három forma vált be:
- kb. 1 cm-es szeletekből lehet rántani és rakott zöldségféléhez is felhasználni, ill. cukkinis tésztához párolt cukkininek,
- töltött cukkinihoz hosszában félbevágva, kivájva,
- főzelékhez tökgyalun legyalulva.
Mindenből egy-egy főzéshez valót csomagolok, és így adagonként fagyasztom le. Ráírom a dátumot, és azt is, hogy mihez való (ha nagyon fáradt vagyok, akkor az aláírásom sem marad le róla! :-))), így aztán a család fél év múlva is tudja, hogy mikor voltam kimerült :-)
Egyébként: tényleg, most akarsz cukkinit fagyasztani? Ha esetleg megmaradt, akkor természetesen ez a jó megoldás (ne vesszen kárba), de ha azért tennéd, mert szereted, akkor sokkal jobb megvárni a fagyasztással a szabadföldi, szezonális termést: akkor olcsóbb is, és finomabb ill. értékesebb is. Most csak annyit vásárolj, amennyi biztosan el is fogy.
Remélem, segíthettem, és nem tűnik belevaunak.
Ez vicc? Úgy karikáztad fel, hogy előtte nem mostad meg?
1. megmosni
2. felkockázni
3. zacsiban, lemérve, lefagyasztani
4. ha blansírozod is, akkor nem lesz mélyhűtős íze amikor felhasználod
Blansír: lobogó forró vízbe dobni, cukkininek 1 perc elég, literenként egy mokkáskanál finom sót, vagy egy teáskanál nagyszemű sót kell tenni. Villámgyorsan szűrővel kivenni, és jeges vízbe dobni egy pillanatra, ezután zacskózni.
A vizet használhatod levesalapnak, és egy adag főzővíz több turnus zöldséget is elbír:)
Jó kérdés, mert van valami réteg ami mosáskor lejön a zöldségről.
De szerintem mosd meg szeletelés előtt, mert a fagyasztás úgy is megvédi.
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Szüleimtől két szatyor primőr zöldséget kaptam nászajándékba. Te mit éreznél?
- Van most olyan személy, aki az utadban áll (egészen konkrétan nem tudod miatta megvalósítani az álmaidat )?
- Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa...
- A mai nap úgy felidegesítettek, hogy konkrétan majdnem...
- Befőzés-eltevés télire.. Vagy fagyasztás?