Bevált cukkinis receptet keresek! (beszélgetés)
Hozzávalók : 1db közepes nagyságú cukkini 30 dkg darált hús 1 db tojás só,bors,pirospaprika 2 gerezd fokhagyma 1 db beáztatott zsemle.
Leírás : a cukkinit kettévágjuk és kivájjuk a magját.Nem hámozzuk meg.Egy jénai tálba olajat öntünk és belerakjuk a félbe vágott cukkiniket. A húst jól kikeverjük a tojással,fűszerekkel,
fokhagymával és a beáztatott ,kinyomkodott zsemlével.
Sziasztok!
Van egy nagyon egyszerű receptem cukkinikrémre, finom nagyon!
A cukkinit meghámozod,lesózod,és egy kicsit állni hagyod. Kb negyed óra múlva kicsavarod,és oliva olajon addig sütöd,míg szét nem esik, kenhető nem lesz. Ízlés szerint ízesíted. Mi mustárral, bazsalikommal,borsikafűvel,és egy kis fokhagymával ízesítettük.
Jó étvágyat hozzá!
Találtam egy receptet, ami nagyon jól hangzik! Tutira én is ki fogom próbálni!!!
Cukkínis pite:
Az omlós tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj/ margarin
1 csipet só
A feltéthez:
40 dkg (1 nagyobb) cukkini
3 tojás
3 dl tejföl v. tejszín
5 dkg túró
só
bors
1csipet szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
elkészítés
A vajat / margarint darabokra szeljük és elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, majd gyúrjuk, épp annyit csak, hogy tésztának összeálljon (ha nem állna össze, egy tk langyos vizet tehetünk bele, de csak ha nagyon muszáj).
A tésztát fóliába csomagoljuk és eltesszük pihenni a hűtőbe, míg elkészül a feltét.
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk (kb 1-1,5 csapott ek só mehet rá, kóstolni ne felejtsük el!). Jól kinyomkodjuk és lecsepegtetjük, hogy ne áztassa el a tésztánkat.
Egy tálban a tejfölt és a tojásokat alaposan összekeverjük habverővel. Ízesítjük sóval (2 tk), borssal, szerecsendióval. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az átnyomott fokhagymát.
A tésztát gömböcre formázzuk és vékonyra kinyújtjuk, hozzámérve a pitesütő (quiché-tál) belsejéhez (alapkör + perem). (nem kell kivajazni!)
Belesimítjuk a tálba, ráhalmozzuk a jól "lé-mentesített" cukkinit, majd a túrót is rámorzsoljuk.
Meglocsoljuk a tojásos-tejfölös (v. tejszínes) öntettel, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a teteje picit megpirul (kb 30 perc).
Cukkíni krémleves:
A cukkínit meghámozod, kockákra vágod. 1-2 krumplit ugyan így. Fazékba teszed, felönöd annyi vízzel, hogy jól ellepje (kb 2 ujjnyival legyen magasabban a víz). 2-3 gerezd fokhagymát hozzáadsz, sózod, borsozod. Ha megfőtt, akkor leszűröd (a levét megtartva), turmixolod, felöntöd a főző lével, összeforralod. Tejszínnel sűríted, vagy habarással. Tálaláskor reszelt sajtot, pírított kenyérkockákat, vagy levesgyöngyöt adsz mellé.
Nagyon laktató leves!
A megtisztított cukkinit karikára szeletelve kizsírozott tepsibe tesszük.
Sürű sós palacsinta tésztát keverünk 3 egész tojással,tejjel vagy szódavizzel,ki hogy szokta,és a cukkinire öntjük. Tetejét meglocsoljuk egy kis olajjal és pirosra sütjük.
Gulyás leves,bab leves mellé remek.
cukkinis tócsni.
Kell hozzá cukkini ha zsenge akkor úgy egybe mehet bele ha nagyobb akkor a magokat ki kell kaparni belőle. Lereszeled besózod és 20 percig pihenteted.
Ha lejárt az idő akkor kinyomkodot ütsz bele 1 tojást ízesíted fokhagymával lila hagymával. (bár az én családomnak vörössel is ízlett, és annyi liszet adsz hozzá, hogy kellemesen formálható masszát kapjál. Én zabkorpát használta azzal egészségesebb így is nagyon finom. Palacsinta sütőben megsütöd én kiskorongokat szoktam csinálni. Ez köretnek is tökéletes meg feltétnek is. Ajánlom hozzá a fokhagymás tejfőlt vagy kefírt.
Az uborka salátába szoktam belekarikázni,fele-fele arányban.
A cukkini fasírt is mennyei:-)
jajj..ezt a lepcsánkát én is szeretem belőle..nagyon fincsi..
itt is van egy csomó tökös recept.
Kicsit módosítottam a recepten:
- elfelejtettem hagymát pirítani, és simán főzni kezdtem a cukkinit, ezért tettem bele szárított hagymakockát (nem tudom, itt van-e, Ausztriában van, Sp_ros.)
- nem használok leveskockát és ételízesítőt, helyette szárított zöldségkeveréket használtam (szintén Sp_rban lehet kapni, de itthon, Róna a márkája)
- nem hámoztam a cukkinit - nagyon bejön a zöld színe
- raktam bele egy kis fokhagymagramulátumot is
- beletettem az egész tejszínt - sokkal krémesebb lett
Nagyon finom!!! :)
Múlt héten vasárnap csináltam egy nagyon finom cukkinis receptet.Cukkinit le kell reszelni ,tojást,lisztet,sót,vízet rakni hozzá,rebből palacsintát sütni.
Darálthúsból pörköltet csinálni.És ha kész minden rétegezni:
-cukkinis palacsinta
-pörkölt
-tejföl
-sajt.
És így tovább tejföl és sajt kerüljön a tetejére.
Közepes lángon sütni.
Isteni finom!:)
lapcsánkát is lehet csinálni cukkiniből, úgy mint krumpliból
aprítóban összeaprítod a cukkinit, vagy lereszeled mint a krumplit, liszt, tojás, só, bors, lehet bele pirospaprikát is, fokhagymát, sima vöröshagymát is tenni,
teflon serpenyőben kis kacsazsíron v olajon kisütöd a kis lepényeket
cukkinis tocsnit is szoktam csinálni. Azt úgy, h 3 szem közepes méretű krumplihoz, 1 db cukkinit reszelek hozzá. Adok hozzá 1 doboz kefírt, 1 tojást, só, bors ízlés szerint, min. 6 nagyobb gerezd fokhagymát és annyi lisztet, h folyós legyen a tészta, de ne palacsinta tészta szerűen folyós.
Kevés olajon, teflonos palacsinta sütőbe kanalazva sütöm lassan, h jól átsüljön. Magában, és fokhagymás tejföllel, sajttal is nagyon fincsi!
És igen, van, h én is rakok a lecsóba is, csak akkor fokhagymát is teszek bele! :)
Más nem jut eszembe, amit cukkiniból csinálnék. (amit még igen, azt te is felsoroltad)
Multkor csináltam cukkinivel rakott csirkecombot is.
A csirkecombot kifiléztem, befűszereztem (só, bors). Majd elkezdtem egy jénaiba lerakni sorban: csirkecomb, vöröshagyma karikák, paradicsom karikák, cukkini karikák,jó sok fokhagyma, és kezdtem elölről. Nme kell hozzá zsiradék se, mert amennyi kisül a csirkéből elég, illetve a rengeteg zöldség is ereszt levet bőven, uhogy arra kell inkább figyelni, h ne legyen csordultig a jénai, és legyen helye a szaftnak bőven. Lassú tűzön sütöttem, csak akkor erősítettem fel, amikor már megpuhultak a zöldségek is, meg a hús is. Akkor kivettem, jó alaposan meglocsoltam tejföllel, azt rásütöttem még, és kész. Rizzsel, vmi isteni finom volt!
sziasztok.)
ez engem is érdekel.)
Az a cukkini jó, amelyik még közepes méretű, gyengébb. Meghámozom és a legkisebb lyukú reszelőn lereszelem. Azért a legkisebben, hogy levesebb legyen. Teszek hozzá 2 tojást, sok foghagymát, sót,borsot, delikátot. Kevés lisztet szoktam bele tenni, ezt majd kitapasztalod, minél hígabb a tésztája annál finomabb lesz, kanállal merítek és forró olajban kisütöm.
Elkészíteni tíz perc, de 5 perc alatt elfogy.
finomra vágott zöldhagymát (2 szál/db újhagyma) forró olajon megfuttatom, rádobom a darált húst (fél kiló), fehéredés után só, bors kerül rá. Pici vízzel, lefedve párolom (kb. negyed óra), majd felöntöm paradicsomlével, vagy lehéjazott paradicsomot adok hozzá. Rakok bele oregánót és még 10 percig rotyogtatom. Meg lehet bolondítani krémsajttal (simán belekevered a végén, egész krémes lesz tőle a szósz) és reszelt sajt a tetejére. Ezzel a trutyival öntöd le a cukkinikat.
Nagyon egyszerű és a gyerekeim is megették! :)
További ajánlott fórumok:
- Csemege uborka télire - bevált receptet keresek
- Bevált májgombóc receptet keresek
- Szilveszterre lencsét!Kipróbált, bevált receptet keresek!Finom legyen ám!
- Bevált padlizsánkrém receptet keresek.
- Hordós vegyes vágott receptet keresek, ami bevált és finom.
- Sárgadinnye dzsem receptet keresek, amit már kipróbáltál, és bevált