Sárgadinnye dzsem receptet keresek, amit már kipróbáltál, és bevált (tudásbázis kérdés)
Bocsi, hogy nem válaszoltam dtsem ügyben, csak nyaralni voltam.
Én még nem csináltam ilyet, de kipróbálom.
Viszont én soha semmibe nem teszek tartósítószert, hanem amikor beletöltöttem az üvegbe a dzseme, lekvárt, befőttet, akármit, és rátekertem a tetejét, akkor fejreállítom az üveget, úgy teszem a dunsztba és utána is úgy tárolom. Nekem még semmi nem romlott meg így.
Holnap szeretném megcsinálni,addig remélem leszel,és megírod,hogy kell-e tartósítószer bele vagy sem.
Köszönöm a segítségedet!
Ezeket már elkészítetted?
Jól hangzik:)
Fahéjat nem szoktál bele tenni?vagy az csak elrontaná?Mert találtam olyat is,amiben van fahéj.
Hogyan kell elkészíteni?
Az is jó akkor gondolom levesnek is...
Sárgadinnyedzsem
A gerezdes kantalup típusú dinnyéből a legjobb. A húsát a magoktól megtisztítva kis kockákra vágjuk. Minden kg-hoz 1 egész megmosott citromot kockára vágunk, és 40 dkg cukorból egy deci vízzel sűrű szirupot főzünk.
Beletesszük a dinnyét a citrommal együtt, kb. 10 percig főzzük. Ha túl híg lenne, a gyümölcsöt szűrőkanállal kiszedjük, és levét sűrűsödésig forraljuk, forrón az üvegekbe tett gyümölcsre öntjük, lekötjük, és 15 percig gőzöljük. A szirupba főzhetünk egy darabka vaníliát is.
Sárgadinnyelekvár
1 kg sárgadinnyebél, 1/2 rúd vanília, 1 citrom, 1/2 kg cukor, szalicil
A sárgadinnyét nagyon kicsire összevágom, vagy almareszelőn lereszelem. Egy lábasban takaréklángra felteszem főni, hozzáadom a felkarikázott citromot, a vaníliát, és amikor habzik, hozzákeverem a cukrot. Állandóan kevergetve egy óra hosszáig főzöm. Forrón üvegekbe rakom, teszek rá egy csipet szalicilt, celofánnal lefedem, és rácsavarom az üveg tetejét. Szárazgőzben hagyom kihűlni.
Találtam már egy jó párat itt a neten,de nem tudom milyen,ezért személyes tapasztalatokra lenne szükségem.
Kaptam egy csomó sárgadinnyét,és nem szeretném ha tönkre menne...ezért gondoltam,hogy akkor talán befőzném.
További ajánlott fórumok:
- Bevált cukkinis receptet keresek!
- Gofrit szeretnék sütni! Bevált receptet kérnék! :)
- Csemege uborka télire - bevált receptet keresek
- Hogy ne csak rántott hal legyen az asztalon...Van jól bevált hal receptetek?
- Bevált májgombóc receptet keresek
- Van egy torta karikám írnátok valami finom krém receptet, ami nektek is bevált?