Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sárgadinnye dzsem receptet keresek, amit már kipróbáltál, és bevált fórum

Sárgadinnye dzsem receptet keresek, amit már kipróbáltál, és bevált (tudásbázis)


11. doxikri (válaszként erre: 7. - 6e144430cb)
2009. aug. 20. 13:07
Nekem a fahéj nem igazán illik hozzá, de egy kis rummal szerintem meg lehetne bolondítani!!
10. doxikri (válaszként erre: 9. - 6e144430cb)
2009. aug. 20. 13:05

Bocsi, hogy nem válaszoltam dtsem ügyben, csak nyaralni voltam.

Én még nem csináltam ilyet, de kipróbálom.

Viszont én soha semmibe nem teszek tartósítószert, hanem amikor beletöltöttem az üvegbe a dzseme, lekvárt, befőttet, akármit, és rátekertem a tetejét, akkor fejreállítom az üveget, úgy teszem a dunsztba és utána is úgy tárolom. Nekem még semmi nem romlott meg így.

2009. aug. 5. 20:24

Holnap szeretném megcsinálni,addig remélem leszel,és megírod,hogy kell-e tartósítószer bele vagy sem.

Köszönöm a segítségedet!

8. 6e144430cb (válaszként erre: 5. - Doxikri)
2009. aug. 5. 20:09
A dzsemre nem kell semmi tartósítószer,csak a lekvárra?
7. 6e144430cb (válaszként erre: 5. - Doxikri)
2009. aug. 5. 20:03

Ezeket már elkészítetted?

Jól hangzik:)

Fahéjat nem szoktál bele tenni?vagy az csak elrontaná?Mert találtam olyat is,amiben van fahéj.

6. 6e144430cb (válaszként erre: 4. - Doxikri)
2009. aug. 5. 20:00

Hogyan kell elkészíteni?

Az is jó akkor gondolom levesnek is...

2009. aug. 5. 20:00

Sárgadinnyedzsem

A gerezdes kantalup típusú dinnyéből a legjobb. A húsát a magoktól megtisztítva kis kockákra vágjuk. Minden kg-hoz 1 egész megmosott citromot kockára vágunk, és 40 dkg cukorból egy deci vízzel sűrű szirupot főzünk.

Beletesszük a dinnyét a citrommal együtt, kb. 10 percig főzzük. Ha túl híg lenne, a gyümölcsöt szűrőkanállal kiszedjük, és levét sűrűsödésig forraljuk, forrón az üvegekbe tett gyümölcsre öntjük, lekötjük, és 15 percig gőzöljük. A szirupba főzhetünk egy darabka vaníliát is.

Sárgadinnyelekvár

1 kg sárgadinnyebél, 1/2 rúd vanília, 1 citrom, 1/2 kg cukor, szalicil

A sárgadinnyét nagyon kicsire összevágom, vagy almareszelőn lereszelem. Egy lábasban takaréklángra felteszem főni, hozzáadom a felkarikázott citromot, a vaníliát, és amikor habzik, hozzákeverem a cukrot. Állandóan kevergetve egy óra hosszáig főzöm. Forrón üvegekbe rakom, teszek rá egy csipet szalicilt, celofánnal lefedem, és rácsavarom az üveg tetejét. Szárazgőzben hagyom kihűlni.

2009. aug. 5. 19:56
Miért nem csinálsz belőle cukrozott dinnyét. Az nagyon finom és télen sütikbe is teheted. pl. karácsonykor.
2009. aug. 5. 19:52

Találtam már egy jó párat itt a neten,de nem tudom milyen,ezért személyes tapasztalatokra lenne szükségem.

Kaptam egy csomó sárgadinnyét,és nem szeretném ha tönkre menne...ezért gondoltam,hogy akkor talán befőzném.

2009. aug. 5. 19:50
Dejó. Ilyet én is. Bár... kevés a húsa. Kevesebb mint pl. sárgabaracknak..
2009. aug. 5. 19:47
Sárgadinnye dzsem receptet keresek, amit már kipróbáltál, és bevált

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook