Gofrit szeretnék sütni! Bevált receptet kérnék! :) (tudásbázis kérdés)
Te sem sütöttél még piskótát.
"A tojásfehérjét a cukorral majdnem fehéredésig vered,/sárgáját cukorral nehéz fehéredésig verni.../"
Igenis a sárgája, mire elolvad benne a cukor, kifehéredik. Amikor a piskótát tanultam, még gép nélkül, fakanállal kellett kavarni, kellett hozzá türelem is meg némi kondi is. Géppel elég hamar kifehéredik. Próbáld csak ki egyszer.
A fehérjét nem kunszt kifehéríteni, de azt habbá szoktuk verni, és akkor jó, ha nem esik ki a felfordított tálból.
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
250 g búzaliszt (BL55)
415 ml 2,8%-os tej
120 ml étolajNyerj a használt olajoddal!
10 g kristálycukor
15 g sütőpor
2 g só
Nekem van egy jól bevált:
12,5 dkg vajat 10 dkg cukorral,1 csg vaníliás cukorral kikeverni,majd hozzáadni 2 tojást,25 dkg lisztet 0,5 csg sütőporral elkeverve,3 dl tejet és egy csipet sót.Jól kikeverni,picit pihentetni,és teflonosban kikenés nélkül lehet sütni.
10 db lesz ebből az adagból.
Jó étvágyat!
mi az a tojgli ?
Egyébként engem is érdekel a kérdés, keresek egy isteni receptet.
40 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1/2 cs. sütőpor
3 ek. cukor
1 cs. vaniliáscukor
2 tojás
csipetnyi só
annyi tejjel összedolgozni, hogy tejföl sűrűségű legyen
a sütőt a bekapcsolás előtt szoktam ecsettel jól beolajozni, utána már nem, nem szokott ragadni. Nekem lóhere formájú van.
Sok sikert és jó étvágyat!
Ja most egy barátnőm receptjét próbáltam... nem voltak konkrét mennyiségek megadva,hanem pohárral volt mérve...
Recept:
2 pohár liszt
1 és fél pohár tej
negyed pohár olaj
3 tojcsi
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
só
Még raktam bele cukrot mert kicsit kevés volt... nem lett rossz a végeredmény csak itt ott beleragadt a sütőbe.
Sziasztok!
Karácsonyra gofrisütőt kaptam,most kísérletezek. már több receptet kipróbáltam,de egyik sem az igazi. Ti mit csináltok h ne ragadjon a sütőbe? és mennyi ideig sütitek?
Én is sokáig kerestem az igazit... :-) amióta megvan a recept, azóta jól is sikerül a gofrim. A jégbüfésre hasonlít igazán, nekem az a kedvencem.
15 dkg liszt
2 tojás (fehérje-sárgája külön-külön felverve)
2 dl tejszín vagy tej
csipet só
2 evőkanál cukor
1 sütőpor
A tojássárgát a cukorral majdnem fehéredésig vered, majd a szintén kemény tojásfehérjékkel összedolgozod. Egy tálba liszt, tej, majd bele a tojásos massza. Ezt forró gofrisütőbe teszed és kB. 4-5 percig sütöd, de ez sütőfüggő. Tényleg isteni lesz! :-) Ja vigyázz, hogy ne túl sok tészta menjen egy adagba, mert a sütőpor egy kicsit feléleszti a tésztát és kifolyhat.
További ajánlott fórumok:
- Köhögéscsillapításra valami tuti receptet kérnék!
- Bevált cukkinis receptet keresek!
- Csokitorta receptet kérnék sürgősen! Anyukámnak holnapután lesz a szülinapja. Segítenétek?
- Csemege uborka télire - bevált receptet keresek
- Hogy ne csak rántott hal legyen az asztalon...Van jól bevált hal receptetek?
- Bevált májgombóc receptet keresek