Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bevált májgombóc receptet keresek fórum

Bevált májgombóc receptet keresek (tudásbázis)


2011. aug. 28. 20:08

Szia! Én így csinálom:


1 csirkemáj

1 tojás

só, bors ízlés szerint

reszelt vöröshagyma

reszelt fokhagyma / ezekkel csínján kell bánni különben hagyma leves lesz belőle, már jártam így :)) /

zsemlemorzsa

petrezselyem zöld


Ezeket jól összekeverem, hagyom állni, hogy a zsemlemorzsa megszívja magát, kemény állaga legyen és kiszaggatom nokedli szaggatóval a levesbe.

2011. aug. 28. 14:08
apróra vágott petrezselymet is rakok hozzá
2011. aug. 28. 14:06

fél kg darált máj

10 tojás

25

dkg zsemlemorzsa

5 kanál liszt

bors

majoranna

vegeta

1 hagyma lereszelve

hozzávalókat összekeverjük pici sütőporral fórró vizbe 3 szorra kifözzük galuska szagatón kenőmájasból nem lehet megcsinálni

2008. nov. 8. 11:16
Én apróra vágott zöldpetrezselymet is rakok bele.
2007. nov. 20. 16:08

Húsgombóc (levesbe)


Hozzávalók:

25 dkg darált hús

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 tojás

3 ek. búzadara



Az olajban a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Kihűlés után a darált hússal, tojással, búzadarával, sóval, borssal összedolgozzuk. A forrásba lévő levesbe belerakjuk a kis húsgombócokat (én nem készítek gombócokat, kis kanállal beleszaggatom a forrásba lévő levesbe) ezután 20 percig lassan főzzük.

14. Donyta
2007. okt. 2. 06:17

Sziasztok! Ahogy én készítem: 2-3db csirkemáj elkaparva, 1db tojás,fűszerkeverék, kevés apróra vágott petrus, majoranna, bors izlés szerint, 2 gerezd fokhagyma, 1 kissebb fej apróra vágott v.hagyma, annyi liszt hogy kanállal szaggatható legyen. Lobogó enyhén sós vízben kiszaggatom és pár perc alatt kész!


Májkonzervvel, mindent ugyan így!

13. 'szti (válaszként erre: 11. - C5407291df)
2007. szept. 14. 16:31

legutóbb én is így csináltam, csak liszt nélkül, biztos azért lett túl puha


most viszont valamelyik csirkemájasat fogom kipróbálni

2007. szept. 14. 14:25
Köszi én is ellestem a recepteket :)
2007. szept. 14. 12:54

Ahogy én csinálom:

1 db májkrém konzerv, 1 db tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 2-3 evőkanál liszt, só, petrezselyem. A hozzávalókat összekeverem és kiskanállal beleszaggatom a levesbe.

10. 'szti
2007. szept. 14. 06:06
köszönöm az utóbbi két verziót is :-)
2007. szept. 14. 05:59

Én a csirkemájat lekaparom, kisebb hagymát lereszelek, só, bors, tojás, petrezselyemzöld és kifacsart zsemle. Esetleg kevés liszt, hogy ne legyen túl lágy. Galuska keménységű legyen.

De csinálom úgy is, hogy zsemle helyett búzadarát teszek bele, pici sütőport, de akkor kora reggel megcsinálom, hogy álljon pár órát. Kifőzöm vízben, kiszedem a vízből és az edényt letakarva tálalásig a forróvizes edényre állítom. Biztosan nem lesz kemény.

8. csillu77 (válaszként erre: 7. - 'szti)
2007. szept. 13. 19:34

Írhatok még egy változatot? :-) Én 2-3 csirkemájat, fél kisebb hagymát aprítógépben folyósra forgatok, teszek bele csipet sót, borsot, majorannát, egy kisebb tojást és innen kétféleképpen csinálom. Gombócnak 2-3ek zsemlemorzsát keverek bele és annyi búzadarát, hogy ha megszívja magát, kemény legyen, aztán állni hagyom.

Ha meg galuskát csinálok, akkor lisztet teszek a dara mellé és pár percen belül felhasználom.


Ebből az adagból kb. 4 személyre bőséges levest szoktam csinálni, úgy is elég, ha nem teszek más levesbetétet.

2007. szept. 13. 19:05
subidubiduuuúúú, hétvégén kipróbálom valamelyik változatot, köszönöm mindenkinek :-)
6. tinendo (válaszként erre: 3. - Rozsazsa)
2007. szept. 13. 19:00

Én is hasonlóan csinálom, de petrezselyem nélkül, és én kanállal szaggatom a vízbe. :)


Anyukám pl. úgy készíti,h. a májat elkaparja, majd hozzáad 1 tejbe áztatott zsemlét(amit kinyomkod), aztán 1 kisebb vöröshagymát, amit előtte 1 kis olajban +fonnyaszt, 1 tojást, fűszerez, és ad még hozzá annyi zsemlemorzsát,h. galuska állagú legyen, 1 picit állni hagyja, majd beleszaggatja a levesbe.



De én hallottam olyanról is,h. májkrémből készítik, mégpedig úgy,h. 1 doboz májkrémet 1 tojással 1 kis zsemlemorzsával sóval borssal petrezselyemmel összekeverik és ezt főzik ki a levesben.

2007. szept. 13. 18:55
Szia,én búza darával csinálok kemény masszát és kis lyuku nokedliszaggatón szaggatom a levesbe.Így kemény lesz.Az ízesítés meg igény szerint.
4. 'szti (válaszként erre: 3. - Rozsazsa)
2007. szept. 13. 18:51

köszi :-)

lehet, hogy itt a titok nyitja, én zsemlemorzsát használok, nem lisztet/darát

2007. szept. 13. 18:43
Szia, én csirkemájból szoktam. Kell hozzá, buzadara, liszt,tojás, petrezselyem, só bors izlés szerint. A csirkemájat lekaparom tálba teszem,hozzáadom a tojást/egész/fele-fele arányban a lisztet és a darát, hogy nokedli keménységű massza legyen. Én nem szeretem a nagyon kemény nokedlit. beleteszem az apróra vágott petrezselymet a dót és pici örölt borsot. Nagylukú nokedli szaggatóval a forrásban levő vizbe, levesbe szaggaatom. Mi igy szeretjük. Jóétvágyat
2007. szept. 13. 18:08
Ügyes konyhatündérek, segítsetek nekem! Bevált, finom májgombóc receptet szeretnék, az enyém mindig túl puha lesz. Próbáltam a sütés-főzési fortélyokban is kérni, de hátha így többen olvassátok.
2007. szept. 13. 18:07
Bevált májgombóc receptet keresek

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook