Bevált padlizsánkrém receptet keresek. (beszélgetés)
Köszi a tippeket, aranyosak vagytok!:)
Egy férfi kollégám sokszor csinál, de az istennek sem árulta el a receptet.:( De most már nem is kell!
Sziasztok!
mi ugy csinaljuk hogy megsutjuk a padlizsant, vagy kinn grillen vagy a stuben...aztan meg kell pucolni a hejjat stb stb...
botmixerrel a legegyszerubb, bar van aki nagyon darabokban szereti akkor kessel megvagdosni...mi aproravagott hagymat, pici foghagymat, sot, etelizesitot, pici borsot, es sok majonezt teszunk bele...mindenki imadja :)
Igen,minél vékonyabb,hosszúkásabb legyen!Én egy adagnak 3-4 db-ot szoktam venni,az kb 1 kiló(nyersen).Ehhez 2 tojásból csinálok majonézt.
Szokták mondani,hogy csak fakéssel szabad vágni,fémmel nem szabad hozzáérni,de ez nem igaz,ne dőlj be neki.
Sok sikert,és jó étvágyat hozzá!
Jaj,nagyon köszönöm -rengeteget segítettél-múltkor sokat szenvedtem vele-mivel az öreg tömzsit vettem-de a piaci árus sem értett hozzá-azt sem tudta megmondani,mennyire elég egy darab.
Szóval az keserű volt,de szerencsére megkóstoltam-így nyomkodtam a levét elég sokáig paszíroztam szűrőn-úgy már nem érződött a kesernyés íze.-én azt hittem mindegyik keserű-ezek szerint vékony hosszúkásat kell venni.Most már jobban odafigyelek,és begyűjtöm,lemélyhűtöm.
Jajj,ne!A héját nem szabad beletenni!Meg különben is az megég,mire átsül a padlizsán,úgyhogy semmiképp!
Igen,én is sütöttem gázon,mikor még panelben laktunk.Kicsit befüstölte a lakást:)Na meg a tűzhelyet is elég letakaritani utána.De nekem ez az egyik kedvenc kajám,úgyhogy megérte.
Én úgy tudom,hogy akkor szokott keserű lenni,ha már öreg.A vékony,hosszúkás,fényes héjú padlizsánokat kell venni erre a célra.A kicsi,tömzsik nem jók,keserűek,csipősek.
Ha jól át van sütve,szinte magától válik le a héja,pillanatok alatt kész van.Aztán bele a botmixert,és kész.
Szezonja nyár közepe,végefele van(mikor sok van a piacon,és olcsó:)).
Remélem,segitettem valamit.Kérdezzetek nyugodtan,én már vagy 1000-szer csináltam!
Ez jó-csak mikor van szezonja?
Mostanság láttam a piacokon.Gondolom,akkor érhet,mikor a patiszon-így a nyár folyamán.
Csak múlt évben ettem előszőr padlizsánkrémet-aztán pár hónapja megpróbálkoztam vele.
Hát,nagyon jól sikerült.:)
Viszont,én a gázláng felett sütöttem,és bizony elég körülményes volt-állandóan forgattam,aztán-mire lehéjaztam...Valaki mondta,hogy a héját is beleteszi.
Mivel keserű volt-paszíroztam-nyomkodtam a levét-hááát elég sokat vesződtem vele-viszont nem lett keserű a végeredmény:))
Ez igy van!
De szerintem annyira nem macerás.Én le szoktam sütni egyszerre több kilót,mikor szezonja van.Berakom a fagyasztóba,igy mikor kiolvasztom,csak majonézt kell hozzá csinálni,fűszerezni,és kész.
Mifelénk nem piritóssal eszik,hanem friss puha kenyérrel.Úgy próbáljátok ki!
További ajánlott fórumok:
- Bevált cukkinis receptet keresek!
- Csemege uborka télire - bevált receptet keresek
- Bevált májgombóc receptet keresek
- Szilveszterre lencsét!Kipróbált, bevált receptet keresek!Finom legyen ám!
- Hordós vegyes vágott receptet keresek, ami bevált és finom.
- Sárgadinnye dzsem receptet keresek, amit már kipróbáltál, és bevált