Hordós vegyes vágott receptet keresek, ami bevált és finom. (beszélgetős fórum)
Szerintem is nagyon sok a cukor nagyon sokat készitettem már de csak 35 dkg cukorral.
A többi adag megfelelő az én receptemmel.
10l víz
2-3 kg cukor
1 l 20% os(mindenképp 20% os, nem 2 10% os)
35dkg asztali só
3dkg kénpor
3dkg citromsav
1 csomag szalicil
1 kevés fehér bors
2db diófalevél, és 2db meggyfaág(vékonyabb, tudom fura, de ez adja meg az ízt neki)
babérlevél
mustármag (1 csomag)
koriander(1cs)
boróka(1cs)
szegfűbors(1cs)
egész bors(1cs)
torma, kapor
A vizet nem kell felforralni, simán ahogy van, egy nagyobb műanyag hordóba(üvegbe semmiképp, hisz emiatt a neve dobálós savanyúság)
Zöldségek amiket beledobálhatsz:zöldparadicsom(piros tilos :)
karfiol, répa(karikára, egészbe, félbe, ahogy nektek guszta), uborka, cseresznyepaprika, sima paprika, gyöngyhagyma, hirtelen ennyi jut eszembe, de ha van valami neked, kérdezz rá nyugodtan!A lényeg, hogy mindig műanyag kanállal nyúljatok bele, és a zöldségek jól lemosva, nyersen kerüljenek bele!
Én már csináltam egyszer, és isteni lett!Idén is fogok, hisz egész télen lehet beledobálni a lébe, ezért szeretem :))))
gyalúlt káposztát ,sárgarépát ,uborkát és almaparikát tennék bele,ezt mind gyalúlva.
édeskés csípőset szeretnék.finomat.megoldható,?:))))
tehetsz bele,erőspaprikát is ,persze.Mert nagyon intenziv festékanyaga van a zöldparadicsomnak,és elzölditi a környezetét.természetesen el nem rontja:)
A hordót irtam is...
és ezt hordóba is tehetem vajon?mert most ezt csinálom,tennék bele csipős paprikát is ,mehet bele?
a szinét miért nem tartja meg?
4kg káposzta
2kg paprika
2 kg hagyma
1kg uborka:pár szál átlagos sárgarépa,esetleg birs,zöld paradicsom,de ezt csak óvatosan,nagyon megfog mindent,nem lesz szép fehér.
A lé hozzá:
14dkg só
1kg kritálycukor
12 dl 10%-os ecet
2kávéskanál szalicil
2 kávéskanál borkén
Ezzel a 17 literes cseréphordó félig van.a zöldségeket lehet változtatni,izlés szerint alényeg,hogy kilenc kilóhoz kell ennyi lé.A cukor soknak tűnhet,de nem lesz túl édes,csak fincsi édeskés.
Sziasztok!vegyes vágott receptet keresek.
tudtok nagyon jót ami be vállt ?hordósat?
További ajánlott fórumok:
- Keresek egy receptet...
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Hajápolás, szépségápolás a természet erejével (fogjunk össze, gyűjtsünk receptet egymásnak, de semmi bolti termék!)
- Ki tud finom gesztenye torta receptet ajánlani?
- Milyen jó krumplis pogi receptet ismertek?
- Vecsési vegyes vágott savanyúság ti szeretitek?