Milyen jó krumplis pogi receptet ismertek? (tudásbázis)
Szia! Bocsánat!! Tegnap elfelejtettem! :-(
Isten éltessen sokáig! Nagyon boldog névnapot kívánok!!
Halló, Kedveseim!
Mindenkinek köszönöm szépen a névnapi megemlékezést, - igazán kedvesek vagytok!
Nem is gondoltam volna, hogy üzenőfalat képeztek a pogácsa fórumból!
Puszi mindenkinek!
:))))
♥♥
Szia Andi!
Boldog Névnapod kívánok Neked, és természetesen mindenkinek aki ezt a szép nevet viseli.
Természetesen ki akarom próbálni, - de van egy kis barátnőm Olaszországban és ő gyűjti.
Egy másik barátnőm meg keresi az édesanyja pogácsáját, de elfelejtette tőle annak idején leírni (sajnos már nem tudja), én segítek neki ezen az úton, hátha megtalálja.
Köszi mindenkinek!
Szia Andi!
Most írtam be a receptek közé egyet:
Fiti féle krumplis pogácsa, ha van kedved nézd meg, ha nincs, szólj, és idemásolom Neked!
Névnapod alkalmából gratulálok, minden jót kívánok!
Szia!
Amit mi szeretünk:
6-7 szem burgonya megfőzve, 1 RAMA, 1 egész tojás, 1 evőkanál só és liszt amennyit felvesz, összegyúrom. (sem élesztő, sem sűtőpor nem kell hozzá!)
Sütőpapíros tepsiben sütöm előszőr az egyik oldalát, majd megfordítva a másikat is szép pirosra. Ez tulajdonképpen az olajban sült krumplis pogácsa tepsis változata, annyi különbséggel, hogy a tésztájába kell egy RAMA margarin.
hozzávalók 6 főre
25 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg főtt, áttört burgonya
2 tojás
2 dkg élesztő
1 tk só
szóráshoz
köménymag
szezámmag
elkészítés
1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen.
2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg.
3. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Köszi, tudom, hogy kell keresni krumplis pogit, sőt az én krumplisom is ott van, de az amit én keresek, nincs a receptek között. Két helyen is láttam és nem találom. Azért lenne fontos, mert az egyik barátnőm édesanyja sütött olyant, és nem írta fel annak idején. Már sajnos nem kérhetjük el tőle. Nincs türelmem végigböngészni az összes fórumot. Olyan helyen láttam, hogy valaki segítséget kért vendégváráshoz. Egyszer majd csak meglesz és elküldhetem neki...
Köszi mindent, aranyosak vagytok!
Beírtam a keresőbe, hogy "burgonyás pogácsa"...
Remélem, találsz közötte neked tetszőt...
Burgonyás pogácsám
Hidegen kelesztett burgonyás pogácsa
Isteni burgonyás pogácsa a'la Tina
Sajtos-burgonyás pogácsa
Tepsiben sült burgonyás pogácsa
További ajánlott fórumok:
- Keresek egy krumplis receptet...Ismeritek?
- Nem ismertek véletlenül egy bizonyos zöld süti receptet?
- Tudtok-e igazán finom krumplis pogácsa receptet?
- Milyen sós, omlós rúd receptet ismertek?
- Milyen házilag készített mosogatógép por/tabletta/gél receptet ismertek?
- Tud valaki 100%-osan kipróbált, tuti finom, puha krumplis pogi receptet?