Keresek egy krumplis receptet...Ismeritek? (tudásbázis)
Nincsen, de gondoltam már rá, hogy összegyűjtöm. Anyukámtól is kértem már azt az Oetker-féle süteményes könyvecskét.
Csak zárójelben: nagymamám talán volt 45 kg, a nagypapám 60 körül vaságyastól.
Nem, jellegzetes vasi étel. Ahogy én láttam csinálni.
A krumplit apró kockákra vágjuk és sós vízbe föltesszük főni úgy, hogy ellepje. Közben pirítunk egy nagy fej vöröshagymát és bele egy kiskanálnyi piros paprikát. Amikor megfőtt a krumpli, az egyik oldalára teszünk 3-4 evőkanál lisztet, és hagyjuk, hogy a főzőlé eláztassa teljesen a lisztet. Utána nagyon lazán összekeverjük a krumplit és a lisztet, evőkanállal kiszaggatjuk és beleforgatjuk a hagymás alapba.
A másik változat szerint tepsibe a hagymás alapra ugyanezt, tejfölt is tesznek rá és be a sütőbe.
A dödölle egyszerű. Gyors. Olcsó. Laktató. Szentgotthárdi szomszédtól tanultam.
Lakodalmas sütemények fórum jóóóóóóóóóóó!!
Ajánlom a többieknek is!
azok ott jó lakások :)
a kilátás innen is a szigetre van :)
dödölle: az a gombóc?
mi ilyet nem szoktunk enni (csak a gyereknótából ismerem :D)
lényegében a sugó-parton :) de tényleg itt, mellette a lakótelepen.
döntöttem:
flutta jövő héten lesz, egyik nap ebédre (legalább ennél nem baj, ha nem friss) tojásos levessel :)
nekem se hirtelen :)
kérdeztem is a páromat, hogy mi a neve az izének, amit anyuja szokott a hús mellé csinálni, és nem a sült krumpli? :D
a féltenyérnyi a flutta... az ujjnyira sodort a krokett.
ez előbbi nálunk főétel, utóbbi köret... még akkor is, ha csak formában különbözik.
azért ez is érdekes...
?
az nem a krokett???
ezzel nem vitatkoznék (sosem hallottam még ezt a szót)... csak nem vagyok benne biztos, hogy egyre gondolunk... mert nálunk nem fő a vízben babérlevél... és bár enyhén sós a flutta, a család leginkább kristálycukorba mártogatva (mint a fánkot) vagy lekvárral fogyasztja.
egyébként nem szoktunk játszani a pogácsaszaggatóval (maradék összegyúr, újranyújt, újraszaggat...), hanem egyszerűen felkockázzuk a deszkán olyan féltenyérnyire :)
További ajánlott fórumok:
- Keresek egy receptet...
- Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek?
- Milyen jó krumplis pogi receptet ismertek?
- Tudtok-e igazán finom krumplis pogácsa receptet?
- Tud valaki 100%-osan kipróbált, tuti finom, puha krumplis pogi receptet?
- Vízvezeték szerelőt keresek XX. kerületben, olyat, akinek ismeritek a munkáját, pontos és szép munkát végez