Milyen házilag készített mosogatógép por/tabletta/gél receptet ismertek? (tudásbázis)
azt nem tudom, pedig vettem már párszor
drágább, mint a calgonit vagy a somat, ez biztos
Igen, erre gondoltam. Remlett, hogy szemcses dolgok vannak ebben is...
Ha valakinek sikerul a gel alapu, arra en is kivancsi vagyok, addig hasznalom a boltit, ez van.
Mondjuk egyszer biztos kiprobalom a mososzodasat mert en hamulugot hasznalok es az folyekony, de meg mindig nem tudom, mivel helyettesithetnem a tobbit, hogy gelt kapjak?
Rákeresek, köszi! Ált. ECO programon mosogattatok vele, az 50 fok.
Köszi a választ! Várom a továbbiakat :)
A timi a pácban nevű blogon találtam egyszer egy ilyen receptet, próbálj rákeresni, timiapácban.
De maga a poharak csúnyasága, hát én nem használnék szódabikarbónás dolgokat de egyáltalán, por, vagy fehér folyadékot sem, csakis gélt, és ilyet házilag nem találtam sehol.
És 55fokra állítsd be a gépet, mert 60fokon képződik a vízkő, ha nálatok kemény a víz, akkor ez is okozhatja a fehér lerakódást, alacsony hőfokkal ez megelőzhető, a már kialakult nem jön le, de az újakkal már így csináld! Esetleg, ha nem tudsz lemondani a magas hőfokról, akkor a poharakat mosd kézzel. És amit a por alakú mosogatószerek okoztak, karcolásokat, azt sem tudod már helyretenni, szóval a gél sem oldja meg, csak az új poharakon már nem lesz ilyen
Most ezt a port használom:
10 evőkanál mosószóda,
3 evőkanál na-perkarbonát,
3 evőkanál szódabikarbóna
Sziasztok!
Több dologgal próbálkoztam már, az edények általában szép tiszták, de a poharaim egyre csúnyábbak, és az evőeszközök sem a legszebbek. Ha teszek sót, ha teszek ecetet, ha nem teszek ecetet...mostanában semmi nem jó:(
Kinek mi vált be?
További ajánlott fórumok:
- Tényleg takarékossabb/olcsóbb a mosogatógép, mint a kézi mosogatás? (energia, vízhasználat, stb.)
- Érdemes venni mosógatógépet?
- Tud-e valaki házilag készített csokoládé receptet?
- Gyors, egyszerű és finom házilag készített fagyi receptet szeretnék kérni. Ajánlanátok ilyet?
- Készített már valaki Raffaello tortát? Bevált receptet linkeltek?
- Tudja valaki a Buddy Valastro által készített rakott zöldség receptet?