Hogy ne csak rántott hal legyen az asztalon...Van jól bevált hal receptetek? (beszélgetés)
Még nem csináltam így soha...
Ki is írtam ezt is :))))
Köszi szépen♥
Köszi szépen! Jól hangzik..
Ki is írtam..:)))
Én is szeretem nagyon a párolt hagymát♥
20 dkg liszt
2 dl sör
3 tojás
0,5 dl olaj
kevés só
Elkészítés:
A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.
Ebbe a sűrű keverékbe forgatjuk bele a húsokat, vagy a zöldséget. Előtte azonban lisztbe lehet mártani, hogy jobban tapadjon rá a sörtészta.
Fokhagymás-kapros halfilé
Hozzávalók:
4-6 szelet tengeri halfilé
1,5 dl olívaolaj
1 csokor kapor
6 gerezd zúzott fokhagyma
fűszerek:oregánó, bazsalikom, majoránna
vegeta, bors
2 citrom
több színű tarka bors
kevés Worcester szósz
pici liszt (vagy keményítő)
tejszín vagy tej
Elkészítés:
Készítsd el a páclét: keverd el az olívaolajban az egyik citrom kifacsart levét, szórd meg sóval, tarka borssal, (előzetesen az egy evőkanálnyi tarka borsot zúzd szét egy mozsárban), add hozzá az apróra vágott fokhagymákat, a felaprított kaporcsokrot, és a másik citromot szeletekre vágva. Ebben a mártásban pihentesd a halfiléket (lehetőleg egy-két órán át) majd serpenyőben süsd meg mindkét oldalán. Amikor megpirult, vedd ki és a serpenyőbe nyomd bele 1/2 citrom levét. (Ez felszedi az odatapadt pörköket.)Készítsd el a pici habarást, szórj bele egy 1/2 cs kaprot apróra vágva és sűrítsd be vele a serpenyőben maradt szaftot. Tálaláskor rizst adtam mellé.
Kislányom és én is szeretem a párolt hagymát, úgyhogy 1 nagy fej hagymával együtt pároltam meg a halat.
Tényleg! A paprikásliszteset szeretem!!!:))
Köszi :DDD
A sörtészta hogy van?
Igen, én is már jártam úgy, hogy a nyers krumpli nem puhult meg pl. rakott krumplinál. Jobban szeretem előre lefőzni...
Köszi:D
Még annyit kérdeznék, hogy a krumplit előfőzöd?
Nagyon egyszerű, és biztos finom...
Végülis mindig más halakat veszek. Most hekk van itthon, azt csináltam rántva, csak mondom, miért kell rántva csinálnom? Legközelebb vhogy máshogy kellene...
Köszi az ötleteket!!!:))))
Ha vkinek van még, akkor jöhet!!!:D
miccer: jó ötlet a tört dióval!!!
judyt640: jaj, már ha elolvasom, hogy HARCSAPAPRIKÁS, összefut a számban minden...Hmmm ;DDDD
Na, szerintem legközelebb megpróbálom ezeket. Bár harcsa még nem került az asztalunkra...
titanilla14: a ráchalból mit csinálsz?
siva01: a legtöbbször tonhal, vagy hekk. De nyitott vagyok mindenre...Ha van jó recepted más halból, akkor írd légyszi le!!!:D
vereskati: Köszi szépen♥
ha tengeri hal, akkor én így szoktam készíteni, egyszerű és nagyon finom!
a halat besózva, borsozva egy jénai aljára teszed, ráreszeled 1 citrom héját, ráfacsarod a levét és a tetejét megszórod tört dióval. 180 fokon, lefedve, kb 40 percig sütöm.
Van jól bevált hal receptetek?
Ami finom, s tán egyszerű elkészíteni.
További ajánlott fórumok:
- Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen?
- Mi legyen a babgulyás mellé a másodikféle? Mi illene hozzá? Rántott hús? Desszertnek tiramisut csinálok.
- Sült és rántott húst milyen módszerrel melegítsem fel, hogy friss, ropogós legyen?
- Hogyan panírozzam a rántott húst, hogy puha legyen a bundája?
- Van bevált mogyorókrém receptetek?
- Ti mihez használjátok fel a mogyorót /bokorról szedett/? Van esetleg receptetek?