Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen? fórum

Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen? (beszélgetés)


1 2 3
2013. nov. 4. 20:48
Én a krumplipürébe tejfölt is szoktam a vaj , tej, főzőlé mellé még tenni, nagyon finom lesz tőle.Én turmixolva nem szeretem , nekem úgy bababakaja :) Rántott húst fokhagymás tejben áztatom min. negyed órát.
2013. nov. 4. 20:32
Főzés után a kockára vágott krumplin levet hagyok, teszek rá vajat, tejet, ízesítem, ha korábban nem tettem meg, majd mixerrel kihabosítom. A hús akkor finom, ha nem 1000 éves a jószág, aminek fogyasztjuk a húsát, az is ki van kellőképpen klopfolva. Sokan a tejre esküsznek...
2013. nov. 4. 20:00

Végigolvasom majd. csak beleolvastam.

Tejes áztatást májaknál, tonhalnál szoktam. Más húsnál se lehet rossz.

Újabban a morzsa után tojásosba újból átforgatom sütés előtt. Bundásabb és puhább is.

Pici víz amikor még fedő alatt sűl / párolódik.

A krumplipürét Annie írásaképp...

2013. aug. 15. 10:46
A krumplipürét mi "habosan", teljesen símára keverve szeretjük. Először teszek bele egy nagy adag vajat és elkezdem összetörni, majd lassan öntöm hozzá a tejet. Sót bírja rendesen...bár ez ízlés dolga, úgyhogy talán inkább az van, hogy mi bírjuk.:)
2013. aug. 15. 10:43
A húst mindig egy éjszakával előtte, klopfolás után beleteszem egy nagy tálba, megfűszerezem sóval, borssal és nyakon öntöm annyi tejjel, hogy ellepje és beteszem a hűtőbe pihenni. Fokhagya darabokat is szoktam mellé néha tenni, ha olyan kedvem van. A tejben lévő savak nagyon szépen lepuhítják a hús rostjait.
2013. aug. 15. 10:39

Szerintem a jó rántott hús titka hogy kb fél 12 -kor kell elkezdeni ,hogy dél,fél egy körül már az asztalon is legyen ,tehát abszolút frissen kell dolgozni vele .

Nagyon bő olajban (fritőzben az igazi),és gyorsan kell kisütni ,forró de nem égető olajban.(150 fok kb)

Ha jól van kiklopfolva ,akkor a karaj,vagy a csirkemell bőven átsül az alatt az idő alatt ,ameddig a panírja megaranyozódik .


Én így csinálom .


Anyám lassú tűzön sütötte kb 20-25 percig az egyik felét fedő alatt,aztán rákapcsolta a gázt ,és amikor piros volt megfordította,és a másik felét már fedő nélkül sütötte gyorsan pirosra.

Úgy is finom volt ,de én sokszor száraznak éreztem az ő rántott húsát.

62. f7586d2534 (válaszként erre: 21. - Zebracsikó)
2013. aug. 15. 10:20
de:)
2011. nov. 4. 08:04
a rantott hust lassan es sok olajban sutom.
60. ina87
2011. aug. 7. 00:20
a rántott húst sütés elöt tejbe pihentetem ugy 15percig(persze ez hústol függ mijen vastag és csirke vagy disznó húst használsz)a krumpli pürébe tejet teszek ettől krémesebb lesz de tehetsz bele más tejterméket csak a menyiségre figyelj mert ha sokk tejet teszel bele akkor higab lesz.
59. nyareve (válaszként erre: 58. - D43485a76e)
2011. aug. 6. 23:04
Nem árt, ha mind a kettő! Főleg az olyan protkósoknak, mint én vagyok! :)
2011. aug. 6. 00:06

MI legyen puha?

A krumpli püré, vagy a rántott hús?

2011. aug. 6. 00:03

A húst besózom, és rögtön panírozom: a tojáshoz teszek tejet, vagy tejfölt, jól összehabarom villával. A húst fedő alatt lassú tűzön sütöm. Finom, omlós lesz!

A krumpli püréhez sós vízben megfőzöm a krumplit, leszűröm, teszek hozzá vajat, forró tejet, először fakanállal kikavarom, aztán adok a habverővel neki!

2011. júl. 29. 08:05
Azért mert attól lesz puha a tejtől!Igaz én még így nem csináltam de gondolom a tej nem érződik rajta?
55. 645b490433 (válaszként erre: 18. - Zebracsikó)
2011. júl. 28. 21:31
Miért kell beáztatni?
2011. júl. 26. 18:22

Ahogy én csinálom, disznó húst tejbe áztatni, 1 órát(lehet húspuhító sót is) ki klopfolt húst, csirke mellből, vékonyra szeletelni, azonnal sózni, borsozni, panírt nagyon apróra őröltet, használni, a jól kivert húst nem kell sokáig sütni, csirkemell, 2 perc, lassan sütve, nem rakom papírra, csak oldalára állítgatva, forrón nem takarom be, vigyázni a szálirányra, és vékony legyen, a fém átüsse a húst akkor nem kell sokáig sütni és puha marad.(túlsütéskor a rost távozik, és kemény lesz)

Krumplipüré, sós főttet áttörni, forralt forró tej, vaj vagy margarin rá, bors, tejjel szabályozzuk az állagát.

53. 43d9977602 (válaszként erre: 50. - Dokianya)
2011. júl. 25. 13:16
Hát igen!:) Lehetséges, hogy emiatt maradt kemény!:)
2011. júl. 24. 13:16

A rántott "húst" sehogyan, mert nem eszünk olyat.

Feltételezem, hogy az alapanyag minőségétől függ a dolog, bár azt is olajba ölik, szóval...


Krumplipüré: természetesen héjában főtt krumpliból, krumplinyomón áttörve, vajjal és szerecsendióval ízesítve, ahogyan az igazi pürét kell.

2011. júl. 24. 12:58
A krumplit egészen puhára főzöm annyira hogy szétesset, aztán vajjal és tejföllel készítem el. A rántott húst pedig lassú tűzön sűtöm letakarva, így nem lesz se kemény se odaégett.
50. dokianya (válaszként erre: 49. - 43d9977602)
2011. júl. 24. 12:22
Lehet, hogy nem árt előbb megfőzni a krumplit? :DDDDDDD
2011. júl. 24. 11:58

Nem kell túl klopfolni, és túlsütni a húst!

A krumplipüré? Mért? Valakinek kemény?:)

2011. júl. 24. 11:43
A rántott húst beáztatom borsos, fokhagymás tejbe! Kb 2-3 ó után panírozom.
2011. júl. 24. 11:36
Én mostanában ha rántott dolgot csinálok előtte egy kicsit befűszerezem borsal pirospaprikával nagyon fini lessz tőlle a hús.
2011. júl. 23. 21:47
A tojáshoz keverek egy kis majonézt és így másnap is jó puha marad a husi bundája, nem szárad ki. Néha fokhagymás tejbe áztatom a húst, néha csak símán kiklopfolom vékonyra. A krumplipürét meg a gyerekeim kedvére: botmixerrel pépesítve, delikátosan, tejföllel, margarinnal vagy tejjel kikeverve. (Ők így imádják).
45. N.Eszter (válaszként erre: 44. - Vberni01)
2011. júl. 23. 21:35
Porból azért nem annyira finom.Olyan lesz, mint a tapétaragasztó.Az előregyártott, fagyasztott húsból egyszer sikerült olyan fajtát venni, ami megközelíti az igazit.Csak elfelejtettem, melyik volt:(
2011. júl. 23. 21:16
Krumplipürét porból, húst csirkéből, vagy fagyasztottan és csak olajba bele. Gyors, nincs vele sok munka, és kevés mosogatni való edény marad utána.
2011. júl. 23. 21:09

A krumplipüré: ahány ház, annyi szokás:-)

Nekem még sosem lett kemény a rántott hús.

A tapasztalatom alapján, forró olajban először "nagy lángon" megpirítom minkét oldalát, majd takarékon puhára sütöm fedő nélkül: tarja, karaj, cs.comb filézve, cs.mell filézve. Mindegyik nagyon fini

42. N.Eszter (válaszként erre: 1. - Noricica1987)
2011. júl. 23. 21:02

A legfinomabb a rántott hús tarjából.Előző este fokhagymás, sós, borsos tejbe beáztatni, gyorsan kisütni.

Puha, omlós lesz.

A krumplit darabolva megfőzöm, leöntöm a vizet, vajjal (nem margarinnal!) összetöröm, forró tejjel felengedem, sózom, frissen török rá borsot, robotgéppel habosítom.Könnyű, finom.

2011. júl. 23. 21:01
A krumplipürét sok vajjal( nem margarinnal)és meleg tejjel.És a krumplit héjában főzöm, hogy ne főljön ki az íze.
2011. júl. 23. 20:58

A meghámozott, feldarabolt krumplit hideg, sós vízben áztatom 1-2 órát, aztán főzöm puhára! Összenyomom, kizárólag karos burgonyapréselővel. Vajjal, meleg tejjel habosra kavarom fakanállal. Robotgépben nyúlós, mázgás lesz!

A húst klopfolás után 1 éjszakára fokhagymás, sós tejben áztatom a hűtőben, olajban fedő nélkül sütöm. A tejtől omlós, a fokhagymától pikáns lesz!

2011. júl. 23. 20:57
Én a krumplit kockára vágom megfőzöm sós vízbe utána kicsi margarinnal és tejjel habverővel keverem ki.Isteni finom
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook