Mit csináljak, hogy ne legyen büdös a mosógép? (tudásbázis kérdés)
Sajnos nem tudok a mennyiségben pontos tanácsot adni, mert ezt vize válogatja. Én olyan helyen élek, ahol papír szerint lágy a víz, mégis ha ecet nélkül mosom a törölközőket, akkor kissé sprődek lesznek, amit nem szeretek, így én olyan 1 decinyit öntök kb a mosóporra/gélre/tablettára, mikor mit használok. Arra figyelj oda, hogy amikor ráöntöd a mosóporra, akkor nagyon felhabzik tőle, szóval sokat így nem lehet hozzá önteni. Viszont a ruha betétele előtt a dobba nyugodtan önthetsz többet. Szerintem próbáld ki először kb 1 decivel, aztán majd beállítod magadnak a mennyiséget. Ja, és 10%-os ecetből teszem az egy decit, 20%-osból érthetően a fele elég.
A színes ruhákhoz pedig tényleg azért nagyon jó, mert színfogó, a fogós nadrágokat is régen ecetes vízbe áztatták be, utána nem engedték a színüket.
a törölközőket mikor mosom még akkor a fehérítőrészébe öntök ecetet és jobbak szebbek tisztábbak a törölközők
meg ruha nélkül nagy progin ecettel szoktam karbantartani
meg amit lentebb írtam úgy..
arra nem tud vki vmit ha be van építve a gép akkor a csövet hogyan tisztítsam?
bár mint írtam még nem büdi a gép...
mosás után a kifolyocsövet tedd le a padlóra a lefolyohoz és engedd ki mindig a még benne maradt vizet, és a mosógép tetejét mindig hagyjd nyitva
esetleg ecetet is önthetsz bele és azzal moss egyet de ruha nélkül
bár nekem nem büdös a gépem - még - ..
és mi van azokkal akiknek be van építve a gép pl a konyhapultba?!
nagyon nehezen tudnánk a csövet kifolyatni és egyáltalán kimozgatni a helyéről?!
én is ecettel szoktam kezelni a gépet meg nyitva hagyom az ajtót mosás után és a mosószeradaglót is kiveszem és kitörlöm a helyét és ott szoktam ecettel befújni és csak másnap teszem csak vissza az adagolót.
Sziasztok!
3 éve küzdünk a büdös mosógéppel. Bosch elől töltős. Szervíz ránk sem hederített. A héten, amikor hazaértem, majdnem kiestem az ajtón a szagtól. Elég volt. Kimostam 2 üveg ecettel. Másnap újra büdös. Szerintem a kifolyócsőből jön, mondtam a nagyfiamnak. Délután leszereltük a csövet. Egy drótra rákötöztünk egy üvegmosót, és azt húztuk át rajta. Hát ami onna előkerült, az valami csoda. Olyan lerakódás jött ke belőle, mint az iszap. Hát ott a bűz forrása.A recék közés szépen lerakódik, és nem jön ki magától.De kérdezem én, ezt nem tudja egy szervíz? Most még van a lefolyónak egy része, ami a mosógép belsejében van. Ezért úgy döntöttünk, veszünk egy csőgörényt, és azt a részt is áttisztítjuk. Egyébként a leszerelt csövet tömény ecettel feltöltöttem, állni hagytam, majd a zuhanyban átöblítettem. Szinte semmi szag sincs. Próbáljátok ki. Remélem, nektek is segíteni fog.
Marcsi
Ecetet ajánlatos minden mosáshoz tenni egy kicsit, egy decinyit, így a ruhák puhábbak lesznek és a mosógép se fog vízkövesedni.
Én próbáltam a penészes mosógép tisztításához, lehet, h jó, de akkor ahhoz elég sok idő kell, hogy azt a rengeteg feketét letisztítsa, a fehérítővel viszont nagyon meg vagyok elégedve.
Én a fürdőszobát is hetente azzal tisztítom (naponta mással), a fuga szép fehér, elöli a bacikat, stb.
Albiban élünk, többször is volt penészes a gép, mikor beköltöztünk, de a fehérítő kiöli belőle.
A ruháink vizesen is és szárazon is finom friss illatúak, a törölközők is több törölközés után is még mindig ölbítő illatúak.
Az is számít, hogy ne töltsük túl a gépet, annyi ruhát kell bele tenni, hogy még a kezünkkel könnyedén le lehessen nyomni benne, ne kelljen erősen nyomni.
Nem szabad se több, se kevesebb mosóport használni, mint ami a víz keménységéhez és a ruha koszosságához való. Ez a tájékoztató rajta van a mosóporokon.
Ha az ajtónál levő gumis rész is feketedik, akkor oda hígítatlanul kell fehérítőt önteni, hagyni kell fél óráig, majd fel a gumikesztyűt és egy ronggyal vagy szivaccsal ki kell dörzsölni, ahol még maradt benne.
Nem szabad bezárni az ajtaját. Ha mosás után bezárod, akkor bizony elkezd benne egy idő után a penész szaporodni, attól büdös. Az adagolót tisztítani kell minden mosás után és havonta fehérítős mosóporral magas hőfokon simán üresen ki kell mosni a gépet.
Ha már beköszöntött a baj, akkor a mosópor és az öblítő helyére öntsünk folyékony fehérítőt és azzal mossuk át a gépet magas hőfokon néhány alkalommal, utána teljesen kitisztul a penésztől.
Utána pedig természetesen mindig hangyjuk nyitva az ajtaját mosás után, had szellőzzön ki.
Felültöltős gépem van. Mosás után min. 1 napig nem zárom le a tetejét. 1szer lezártam-olyan büdös volt, h csuda.
Szerintem csak ennyi a trükk.
Az öblítőd, vagy a mosószered lehet az oka. A mosószer adagolót, mosás után kihúzva hagyd,szellőzzön, és időnként mosd át domestossal.
Az alsó szűrőt is takarítani kell.
Nem oda öntöd, ahova a mosóport, hanem bele a dobba, ahova a ruhákat teszed. Két liter 10%-os ecettel főzőprogramot csinálsz (ruha nélkül).
Tuti vízkőmentes lesz. Nem kell Calgon-t használin! Nekem mosogépszerelő javasolta! Csinálom is rendszeresen
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak, hogy vége legyen ennek a "kapcsolatnak"?
- Teljesen elment a hangom. Van valami jó tipp arra, mit csináljak, hogy hangom legyen?
- 4 eves lanyom borzaszto rossz etvagyu segitsetek mit csinaljak hogy jobb legyen az etvagya es normalisan egyen
- Gázolaj borult a férjem ruhájára, mit csináljak, hogy ne legyen ennyire büdös?
- A mosógép alján folyik ki a víz. Mit csináljak, mitől lehet?
- Szürkévé teszi a mosógép a fehér ruhát, mit csináljak?