Magvas zsemle recept

A Magvas zsemle hozzávalói:
35 dkg finomliszt
2 csapott tk só
1,5 dkg élesztő
2 dl langyos víz
1 kk kristálycukor
1 ek étolaj
tetszés szerint magvak kb. 2 evőkanál (szezámmag, lenmag, stb.)


A Magvas zsemle elkészítési módja:
A vízhez hozzáadom a cukrot, majd az élesztőt. A lisztet összekeverem a sóval, majd mehet bele az olaj, magvak és a felfuttatott élesztő. Összedolgozom, dagasztom. Hagyom kelni még duplájára nem dagad, majd átgyúrom, 4 részre osztom. A darabokat formázom, mind tetejére szórok egy kis szezámmagot. Ismét kelesztem legalább 40 percig, majd sütöm.

A tészta lágy lesz, ha nagyon ragad, akkor egy pici liszt mehet még hozzá.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A magvas zsemle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook