Magvas zsemle recept
A Magvas zsemle hozzávalói:35 dkg finomliszt
2 csapott tk só
1,5 dkg élesztő
2 dl langyos víz
1 kk kristálycukor
1 ek étolaj
tetszés szerint magvak kb. 2 evőkanál (szezámmag, lenmag, stb.)
A Magvas zsemle elkészítési módja:
A vízhez hozzáadom a cukrot, majd az élesztőt. A lisztet összekeverem a sóval, majd mehet bele az olaj, magvak és a felfuttatott élesztő. Összedolgozom, dagasztom. Hagyom kelni még duplájára nem dagad, majd átgyúrom, 4 részre osztom. A darabokat formázom, mind tetejére szórok egy kis szezámmagot. Ismét kelesztem legalább 40 percig, majd sütöm.
A tészta lágy lesz, ha nagyon ragad, akkor egy pici liszt mehet még hozzá.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Szoci2024, tegnap 21:02
A magvas zsemle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.