Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás sütemény tojáshabbal recept

Almás sütemény tojáshabbal recept

Az Almás sütemény tojáshabbal hozzávalói:
25 dkg margarin
50 dkg finomliszt átszitálva
3 tojás sárgája
2,5 dkg élesztő
1 dl langyos tej
6 evőkanál kristálycukor
csipet só
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál 10 %-os ecet
6 db tojás fehérje
6 db alma
20 dkg darált dió
1 dl forró tej
8 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja


Az Almás sütemény tojáshabbal elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 1 dl langyos tejben. A diót a tejjel leforrázzuk, elkeverjük, hideg helyre tesszük. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítva nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 3 evőkanál cukorral megszórjuk és hagyjuk állni. A tésztát összeállítjuk a margarinnal, liszttel, tojás sárgákkal, élesztős tejjel, 2 evőkanál cukorral, 1 evőkanál ecettel, csipet sóval, tejes dióval. Lágy tésztát kapunk, melyet szilikonos, beolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk, tetejét sütőlapáttal simára egyengetünk, és rászórjuk a kinyomkodott almát. 170 fokon 40 percig sütjük. A tojásfehérjéket a porcukorral, reszelt citromhéjjal, 1 evőkanál ecettel kemény habbá verjük, az alma tetején egyenletesen elkenjük és 8-10 percre visszatesszük a sütőbe. Akkor kész, ha szép világosbarnára sült a teteje.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás sütemény tojáshabbal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook