Virslis salátaleves recept
A Virslis salátaleves hozzávalói:2 fej saláta
2 db burgonya
4 db tojás
15 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál tejföl
2 db Maggi húsleves kocka
1 késhegynyi őrölt bors
1 pár virsli
Só
A Virslis salátaleves elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra megsütjük, leszűrjük. A burgonyát lereszeljük, s állandó keverés mellett félig megabáljuk a szalonna zsírjában, majd hozzáadjuk az összevagdalt vagy tépkedett salátaleveleket és tovább dinszteljük. Felengedjük 1,5 liter vízzel, beleadjuk a leveskockákat, őrölt borsot, karikára vágott virslit, s amikor megfőtt a saláta, 2 tojást elkeverünk a tejföllel és állandó keverés mellett a levesbe csurgatjuk. A megmaradt 2 tojást villával kissé felhabosítjuk és azt is a levesbe csurgatjuk. A leszűrt szalonnapörcöt rászórjuk a tetejére és tálaljuk. Ízlésnek megfelelően szükség esetén megsózzuk, hisz a Maggi kocka sót tartalmaz.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2019. dec. 15. 19:13
A virslis salátaleves elkészítési módja és hozzávalói.